Αποστολάκη για τράπεζες: Το ΠΑΣΟΚ έθεσε την ατζέντα και η κυβέρνηση ακολούθησε
«Αναμένουμε σύντομα και την αλλαγή της στάσης της στη φορολόγηση των κερδών των τραπεζών», επισήμανε η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη
Βολές στην κυβέρνηση για το ζήτημα των τραπεζών εξαπέλυσε η υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τις τραπεζικές χρεώσεις.
Όπως τόνισε η κ. Αποστολάκη «η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού πρώτα απέρριψε την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την κατάργηση των αδιαφανών χρεώσεων και προμηθειών των τραπεζών, ανακοίνωσε σήμερα τη μερική μείωση τους στις συναλλαγές, με παρεμβάσεις τις οποίες παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών».
Συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Χατζηδάκης είχε σπεύσει με ανακοίνωσή του να χαρακτηρίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ «βιαστική» και «ακοστολόγητη». Τον καλωσορίζουμε σήμερα, έστω και καθυστερημένα, σε μια ανεπαρκή προσπάθεια να αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη».
«Η ΝΔ αποφασίζει μετά από πεντέμισι χρόνια καθυστέρησης να παρέμβει»
Η κ. Αποστολάκη τόνισε ότι «τα καθαρά έσοδα από προμήθειες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος συνολικά ανήλθαν από 1,24 δισ. ευρώ το 2020 σε 1,8 δισ. ευρώ το 2023 (αύξηση άνω του 44%), ενώ στο εννεάμηνο του 2024 τα καθαρά έσοδα από προμήθειες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έχουν ήδη ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ».
Τέλος, η κ. Αποστολάκη επισήμανε πως «η ΝΔ αποφασίζει μετά από πεντέμισι χρόνια καθυστέρησης να παρέμβει μερικώς στις υπέρογκες χρεώσεις των τραπεζών μετά την πιεστική και συγκροτημένη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έθεσε την ατζέντα και η κυβέρνηση ακολούθησε. Αναμένουμε σύντομα και την αλλαγή της στάσης της στη φορολόγηση των κερδών των τραπεζών».
- Η πρόταση του Γιώργου Αυτιά για τα «ειδικά χωριά ΑΜΕΑ» έρχεται από το σκοτεινό παρελθόν
- Η Ρωσία διοργανώνει περιορισμένης κλίμακας παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης – «Βλακώδες» το αστείο Ζελένσκι, λέει το Κρεμλίνο
- Βήμα… Μουντιάλ για τον Νεϊμάρ: Στην προεπιλογή της Βραζιλίας
- Τρεις αναφορές στα αρχεία του Πενταγώνου για θεάσεις UFO στην Ελλάδα – Τι εκτιμά ειδικός
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 11 – 15 Μαΐου
- Ολυμπιακός: Σήκωσαν την κούπα τα κορίτσια του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρινέλλα: Σήμερα το μνημόσυνο της τραγουδίστριας στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς
- Αντιμέτωπη με τις επιλογές της η κυβέρνηση – «Κόκκινη κάρτα» και από ψηφοφόρους της ΝΔ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442