
Καιρός: Ολική ανατροπή με χιόνια τα Χριστούγεννα
Αλλάζει ο καιρός μετά τις 20 Δεκεμβρίου, καθώς φαίνεται πως θα κάνουμε Χριστούγεννα με χιόνια.
Για την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο αλλά και την προοπτική για τα Χριστούγεννα, αναφέρθηκε ο Σάκης Αρναούτογλου μέσω του καναλιού του στο YouTube, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αναμένονται εκπλήξεις».
Βάσει των προγνωστικών δεδομένων που παρουσίασε, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν «χιονοεκπλήξεις» από τις 20 έως τις 25 Δεκεμβρίου. Όπως εξήγησε, «σημαντική ποσότητα ψύχους φαίνεται να συγκεντρώνεται στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου στα Βαλκάνια και γενικότερα στην ανατολική Ευρώπη».
Ο μετεωρολόγος πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις για πρόσκαιρες “κατεβασιές” ψυχρού αέρα μεταξύ 20 και 25 Δεκεμβρίου. Είναι πιθανό να δούμε “χιονοεκπλήξεις”, αλλά σε ποια ένταση και έκταση θα εξαρτηθεί από τις επόμενες αναλύσεις».
Το ψύχος αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τη βόρεια και βορειοανατολική Ευρώπη, με διαστήματα κατά τα οποία θα κινείται νοτιότερα προς τα Βαλκάνια. Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως μένει να φανεί εάν αυτή η ψυχρή μάζα θα φτάσει πιο νότια και εάν θα συνδυαστεί με βαρομετρικά χαμηλά για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις «χιονοεκπλήξεων» τα Χριστούγεννα.
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι του Σαββάτου, βροχές και πιθανές καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στη δυτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να κινηθούν προς τη βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά σε εξασθενημένη μορφή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, έντονες βροχές προβλέπονται στα βορειοδυτικά, κυρίως στα βόρεια του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική ορεινή Θεσσαλία, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά και στα περισσότερα Επτάνησα, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.
Τη Δευτέρα, αναμένονται μπόρες στις Σποράδες, την Εύβοια, τα ορεινά και βόρεια της Αττικής, καθώς και στη βόρεια Κρήτη. Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ και τοπικά τα 9 στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Τις επόμενες ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί, με γενικά καλές καιρικές συνθήκες.

- Ουκρανία: Ανησυχία εκφράζει ο ΟΗΕ για πλήγμα εναντίον οχήματός του στη Χερσώνα
- Μεξικό: Οι εκπαιδευτικοί απειλούν με ογκώδη διαδήλωση την ημέρα έναρξης του Μουντιάλ
- Νιγηρία: Φονικές επιθέσεις σε σχολεία και απαγωγές δεκάδων μαθητών στον βορρά και τον νότο
- Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
- Λίβανος: Ζητά εγγυήσεις η Βηρυτός από τις ΗΠΑ για να εδραιωθεί η εκεχειρία – Επίθεση Σαλάμ στη Χεζμπολάχ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Οι ομάδες, τα πρόσωπα, το σύνδρομο

