Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Τβέντε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (12/12, 19.45) με στόχο τη νίκη που θα τον βάλει σε τροχιά οκτάδας στη League Phase του Europa League.
Ο Ολυμπιακός έχει 8 βαθμούς μέχρι στιγμής και μια νίκη σήμερα θα του αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Από την άλλη μεριά, οι Ολλανδοί έχουν 3 βαθμούς με ισάριθμες ισοπαλίες και ήττες, ενώ σήμερα αναζητούν την πρώτη τους νίκης.
Η αναμέτρηση βρίσκει τον Ολυμπιακό στο καλύτερο σημείο της σεζόν και σε εξαιρετικό μομέντουμ. Πέντε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και εννιά σερί παιχνίδια χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις για το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
Γκαρθία-Τσικίνιο είναι εκτός μάχης, καθώς ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις τις οποίες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν καθ’όλη την διάρκεια της εβδομάδας.
Ο Ολυμπιακός και η επιλογή του Μεντιλίμπαρ
Στη διάθεση του Μεντιλίμπαρ πάντως επιστρέφουν οι Κάρμο, Γιάρεμτσουκ, ενώ στην αποστολή για το ματς με τους Ολλανδούς συμπεριλήφθηκαν οι: Αναγνωστόπουλος, Αποστολόπουλος, Μπιανκόν, Κοστίνια, Κάρμο, Ελ Κααμπί, Μουζακίτης, Έσε, Ντόη, Πασχαλάκης, Πιρόλα, Ροντινέι, Ολιβέιρα, Στάμενιτς, Τζολάκης, Βέλντε, Μασούρας, Γιάρεμτσουκ, Ρέτσος, Κωστούλας, Γουίλιαν, Ορτέγκα, Μαρτίνς.
Από τη μεριά της η Τβέντε προέρχεται από την βαριά εκτός έδρας ήττα με 6-1 από την Αϊντχόφεν. Βρίσκεται στην 5η θέση της Eredivisie, διανύοντας μια καλή σεζόν, ενώ στο Europa League έχει 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Ντράγκαν Σάκοτα και Δημήτρης Φλιώνης μίλησαν για τον ημιτελικό του Basketball Champions League κόντρα στη Μάλαγα και αναφέρθηκαν σε όσα πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ ώστε να προκριθεί στον τελικό.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει από το -19 με το οποίο έχανε από τη Βαλένθια, οι Ισπανοί όμως άντεξαν (91-87) και μείωσαν τη σειρά σε 1-2. «Όλα για όλα» στο τέταρτο παιχνίδι και πάλι στο ΟΑΚΑ.
Ένα φάουλ κατά του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία να«ανάψουν τα αίματα» ανάμεσα στον Εργκίν Αταμάν και Πέδρο Μαρτίνεθ στο 27' του αγώνα, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή αμφότερων.