Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025
weather-icon 21o
Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για καθυστερήσεις και παραλείψεις για το δυστύχημα των Τεμπών

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για καθυστερήσεις και παραλείψεις για το δυστύχημα των Τεμπών

Το υπόμνημα κατατέθηκε επίσης προκειμένου η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να αποκτήσει σφαιρική ενημέρωση και γνώση επί του ζητήματος της διερεύνησης των συνθηκών του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν συγγενείς θυμάτων Τεμπών, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι από την ανακριτική έρευνα απουσιάζει η έννοια του αυτεπάγγελτου.

Το υπόμνημα κατατέθηκε επίσης προκειμένου η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να αποκτήσει σφαιρική ενημέρωση και γνώση επί του ζητήματος της διερεύνησης των συνθηκών του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Ηχητικά ντοκουμέντα και βιντεοληπτικό υλικό

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ERTNews συγγενείς θυμάτων επισημαίνουν στο υπόμνημα συγκεκριμένα γεγονότα, που συνοδεύονται από τις αντίστοιχες ημερομηνίες και αριθμούς πρωτοκόλλου, τόσο σε ό,τι αφορά ζητήματα που άπτονται της ανακριτικής έρευνας σε σχέση με τα ηχητικά από τον ΟΣΕ όσο, κυρίως με το βιντεοληπτικό υλικό που ζήτησε ο ανακριτής από τον ΟΣΕ και από το οποίο απουσίαζε το υλικό των καμερών από το μηχανοστάσιο του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης κάνουν λόγο για παραλείψεις της ανακριτικής έρευνας από τις πρώτες ημέρες του δυστυχήματος μέχρι και σήμερα, ενώ αναφέρονται και στο μπάζωμα του χώρου λίγες ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Καθυστερήσεις στα αιτήματα

Τέλος, κάνουν συγκεκριμένες αναφορές στο βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο Κουλούρι, μετά από αιτήματα των συγγενών και όχι αυτεπάγγελτα από την ανακριτική έρευνα και επισημαίνουν συγκεκριμένα στοιχεία σε σχέση με την άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ σταθμαρχών, μηχανοδηγών και του ρυθμιστή κυκλοφορίας, τα οποία, όπως αναφέρεται, δεν απέδωσαν στην υπόθεση μετά από καθυστέρηση που σημειώθηκε στην υποβολή των σχετικών αιτημάτων.

Must in

«Έφυγε» και ο Βασίλης Αλεξούδης

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 66 ετών άφησε ο Βασίλης Αλεξούδης, πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025
Απόρρητο