Στην κορυφαία 10άδα και συγκεκριμένα στην 9η θέση των σκόρερ σε ολόκληρη την Ευρώπη, βρίσκεται ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος με το γκολ που σημείωσε στην νίκη επί του Βόλου με 3-0, έφθασε στα 11 τέρματα σε 14 αναμετρήσεις.
O Βίκτορ Γιόκερες, σκόραρε στην ήττα-σοκ που γνώρισε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας από την Μορεϊρένσε με 2-1 και παραμένει επικεφαλής στην κατάταξη με τους πιο παραγωγικούς σκόρερ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Ο Σουηδός επιθετικός, ο οποίος αποτελεί «μήλον της έριδος» για τους κορυφαίους συλλόγους της «γηραιάς ηπείρου», μετρά 17 γκολ σε 13 συμμετοχές, ενώ ακολουθεί ο Πολωνός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος «βρήκε δίχτυα» στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Μπέτις, με 16 γκολ σε 16 αγώνες.
Στον πίνακα που ακολουθεί, συμπεριλαμβάνονται οι πρώτοι σκόρερ στα κορυφαία πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου» και συγκεκριμένα της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Σκωτίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ρωσίας, της Ελβετίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.
Η πρώτη 10άδα των κορυφαίων σκόρερ της Ευρώπης, έχει ως εξής:
1. Βίκτορ Γιόκερες (26 ετών/Σπόρτινγκ Λισαβώνας) 17 γκολ σε 13 αγώνες
2. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (36 ετών/Μπαρτσελόνα) 16 γκολ σε 16 αγώνες
3. Μάνφρεντ Ουγκάλντε (22 ετών/Σπαρτάκ Μόσχας) 15 γκολ σε 18 αγώνες
4. Χάρι Κέιν (31 ετών/Μπάγερν Μονάχου 14 γκολ σε 12 αγώνες
5. Ομάρ Μαρμούς (25 ετών/Άιντραχτ Φρανκφούρτης) 13 γκολ σε 13 αγώνες
6. Μοχάμεντ Σαλάχ (32 ετών/Λίβερπουλ) 13 γκολ σε 14 αγώνες
7. Έρλινγκ Χάαλαντ (24 ετών/Μάντσεστερ Σίτι) 13 γκολ σε 15 αγώνες
8. Ματέο Ρετέγκι (25 ετών/Αταλάντα) 12 γκολ σε 15 αγώνες
9. Αγιούμπ Ελ Κααμπί (31 ετών/Ολυμπιακός) 11 γκολ σε 14 αγώνες
10. Τζόναθαν Ντέϊβιντ (24 ετών/Λιλ) 11 γκολ σε 14 αγώνες
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, παρέμεινε 6η και ισοβαθμεί με την 5η Κόμο, όμως δεν εκμεταλεύτηκε την ήττα της. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο -4.