ΕΛΓΟ Δήμητρα: Δωρεάν σεμινάρια για μελισσοκόμους – Πότε ξεκινούν
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΛΓΟ Δήμητρα θα έχουν διάρκεια έως 15 διδακτικών ωρών και θα ολοκληρωθούν έως τις 31.08.2025
Την υλοποίηση των δωρεάν ταχύρρυθμων προγραμμάτων εκπαίδευσης – κατάρτισης για επαγγελματίες μελισσοκόμους σε όλη τη χώρα ξεκινά την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024 ο ΕΛΓΟ Δήμητρα.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα έχουν διάρκεια έως τριών ημερών και έως 15 διδακτικών ωρών και θα ολοκληρωθούν έως τις 31.08.2025.
Σε όλους τους καταρτιζόμενους μελισσοκόμους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας του προγράμματος κατάρτισης.
Οι επαγγελματίες Μελισσοκόμοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης, μπορούν να απευθύνονται τόσο στα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, όσο και στους Μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς – Συλλόγους της περιοχής τους, προκειμένου να αιτηθούν για τη συμμετοχή τους
Οι θεματικές ενότητες
Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων εκπαίδευσης- κατάρτισης των μελισσοκόμων είναι ενδεικτικά οι εξής:
- Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας μελισσοκομείου
- Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
- Τυποποίηση – εμπορία – προώθηση – σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων
- Εθνική και ενωσιακή νομοθεσία για την ασφάλεια και υγιεινή στα τρόφιμα, περιβαλλοντική και εργατική νομοθεσία.
Τα προγράμματα κατάρτισης θα πραγματοποιούνται στα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» ή σε αίθουσες που θα παραχωρηθούν από Μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς, Συλλόγους, Κέντρα Μελισσοκομίας και τις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να εξυπηρετούνται οι ενδιαφερόμενοι σε τοπικό επίπεδο.
Οι επαγγελματίες Μελισσοκόμοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης, μπορούν να απευθύνονται τόσο στα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, όσο και στους Μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς – Συλλόγους της περιοχής τους, προκειμένου να αιτηθούν για τη συμμετοχή τους.
Τα ανωτέρω προγράμματα εντάσσονται στη Δράση «Εκπαίδευση – Κατάρτιση Μελισσοκόμων» της Παρέμβασης Π2-55.1 «Συμβουλές, εκπαίδευση και τεχνική βοήθεια προς μελισσοκόμους και οργανώσεις μελισσοκόμων», στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης του τομέα της μελισσοκομίας, του εγκεκριμένου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τα προγραμματικά έτη από 2023 έως 2027»
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
- H άνοια κοστίζει στην Ευρώπη εκατοντάδες δισ. τον χρόνο – Τα περισσότερα τα πληρώνουν οι οικογένειες
- Φωτιά σε διαμέρισμα στον Άγιο Ελευθέριο
- Θεσσαλονίκη: Οδύνη στην κηδεία της 15χρονης αθλήτριας του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο
- Το «καρφί» του Γιαμάλ στη συνέντευξη Τύπου: «Λέτε ότι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα, οπότε μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο»
- Επιστολή του Δημάρχου Πειραιά στον Πρωθυπουργό για την υπογειοποίηση των Γραμμών του ΗΣΑΠ
- Ανδρουλάκης: Να κλείσει ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών, της τοξικότητας, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442