Τι είναι οι κρίσεις πανικού – Πότε «χτυπούν» και πώς αντιμετωπίζονται
Τα αίτια των κρίσεων πανικού είναι βαθύτερα και πρέπει να δούμε ποια είναι αυτά για να τα αντιμετωπίσουμε.
Οι κρίσεις πανικού έρχονται στη ζωή μας για να μας δείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο που εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Τα αίτια των κρίσεων πανικού είναι βαθύτερα και πρέπει να δούμε ποια είναι αυτά για να τα αντιμετωπίσουμε.
Το συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί μεγάλη μερίδα των συνανθρώπων μας συζητήθηκε στη σημερινή εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας VITA» στο MEGA με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και καλεσμένη την Άννα Μενενάκου.
Άννα Μενενάκου: «Τα συμπτώματα είναι τραγικά, νόμιζα ότι θα πάθω ανακοπή»
«Δεν ήξερα καν τι είναι αυτό που μου συνέβαινε και αυτό ήταν ακόμα πιο τρομακτικό. Τα συμπτώματα είναι τραγικά, νόμιζα ότι θα πάθω ανακοπή, είχα δύσπνοια, με έπιαναν τα κλάματα. Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω», λέει η ηθοποιός.
«Μετά ήρθε γρήγορα και άλλο ένα τέτοιο επεισόδιο που ήμουν ανάμεσα σε κόσμο. Ντράπηκα και φοβήθηκα, δεν ήξερα τι ακριβώς μου συμβαίνει, προσπάθησα να απομονωθώ και να το αντιμετωπίσω μόνη μου. Δεν μπορούσα να το επικοινωνήσω και δεν ήθελα γιατί δεν ήξερα τι είναι αυτό που μου συμβαίνει», προσθέτει.
Τι είναι η κρίση πανικού
«Είναι η εκδήλωση μιας κατάστασης, το σώμα λέει ότι δεν αντέχω άλλο, χρειάζεται κάτι να αλλάξουμε», λέει από την πλευρά της η ψυχολόγος, Έρα Μουλάκη.
«Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. (…) Σημαντικό είναι να καταλάβει ο καθένας τι είναι αυτό που ζει και να αποφασίσει να το αντιμετωπίσει, να καταλάβει τα βαθύτερα αίτια γιατί το παθαίνει».
«Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να το αγνοήσουν ή το υποτιμούν. Είναι πολύ σημαντικό κάποιος να κάνει κάτι και να μην το αγνοήσει», λέει η ίδια.
Πώς εκδηλώνονται οι κρίσεις πανικού; Πώς σωματοποιούνται; Πώς θα τις αντιμετωπίσουμε καλύτερα;
Η κα Μουλάκη έδωσε τις απαντήσεις της στη σημερινή εκπομπή του MEGA.
- Η εμφάνιση της Σάρα Πόλσον στο Met Gala θέλησε να χλευάσει τον ακραίο πλούτο – Πέτυχε το αντίθετο
- Brain regain: Φορο-μπόνους για επιστήμονες που επιστρέφουν Ελλάδα – Η διαδικασία
- Ο Λανουά γλιτώνει την απολογία – Σκοτάδι και χάος στη διαιτησία
- Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Κηφισό – ΄Ενας τραυματίας
- Η Κρήτη ανεβαίνει στην Αθήνα: 100 χρόνια από τη γέννηση του Κώστα Μουντάκη
- Άνδρος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο – Σώοι και οι 9 ναυτικοί
- Η μουσική μπορεί να σε πάει από το στρες στη χαλάρωση μέσα σε λίγα λεπτά
- Νέα Ιωνία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω επισκευής σήραγγας στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)






















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442