Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση από την Ουκρανή Κατερίνα Σαντούρσκα
Η νεαρή δύτρια συνεχίζει την πορεία της στην ελεύθερη κατάδυση, ξεπερνώντας το προσωπικό ρεκόρ των 80 μέτρων που είχε θέσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα.
Σε έναν διεθνή διαγωνισμό στην Καραϊβική η Κατερίνα Σαντούρσκα από την Ουκρανία πέτυχε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση χωρίς εξοπλισμό, φτάνοντας τα 82 μέτρα.
Ο εξαήμερος διεθνής διαγωνισμός AIDA Freediving ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου στο γραφικό νησί Ντομίνικα, με τα ορεινά τοπία και τα τροπικά δάση του. Τρεις ημέρες προορίζονται για τις καταδύσεις, ενώ τρεις ακόμη για ξεκούραση, ώστε οι αθλητές να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους από τις δύσκολες και απαιτητικές καταδύσεις.
Αν και το νησί Ντομίνικα είναι γενικά γνωστό για τις ευνοϊκές συνθήκες που προσφέρει για την κατάρριψη ρεκόρ, αυτή τη φορά ο καιρός έβαλε σε δοκιμασία τους συμμετέχοντες.
«Αποφάσισα να μην ρισκάρω και επέστρεψα»
Στις 25 Νοεμβρίου, καθώς η Κατερίνα προετοιμαζόταν για να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ της —στην κατάδυση χωρίς πτερύγια και επιπλέον εξοπλισμό— άρχισε να πέφτει έντονη βροχή δέκα λεπτά πριν την έναρξη της προσπάθειάς της και εντάθηκε καθώς πλησίαζε η στιγμή της κατάδυσης.
New #CNF World Record by Kateryna Sadurska ??!
At the AIDA Deep #Dominica competition, Ukrainian pushed an incredible dive to 82m!
“I dedicate this victory to #Ukraine ??, our defenders, and everyone who supports our country during this difficult time”https://t.co/jzgwpqdtj3 pic.twitter.com/EvggHPoZmV
— 4sport.ua (@4sportua) November 27, 2024
«Ήταν δύσκολο να προετοιμαστώ λόγω της βροχής και του ανέμου, και να πάρω τη σωστή αναπνοή. Τελικά, αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο στην ελεύθερη κατάδυση. Σε βάθος 30 μέτρων, αποφάσισα να μην ρισκάρω και επέστρεψα στην επιφάνεια», δήλωσε η Κατερίνα.
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις



