Ο Τραμπ στηρίζει την υποψηφιότητα του Ελληνοαμερικανού Πατρώνη για το Κογκρέσο
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενθάρρυνε τον κ. Πατρώνη, να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές που θα γίνουν λόγω της παραίτησης του πρώην βουλευτή Ματ Γκέιτς.
Την στήριξη του στον Ελληνοαμερικανό πολιτειακό αξιωματούχο Τζίμι Πατρώνη στις ειδικές εκλογές που θα γίνουν στη Φλόριντα για την κάλυψη της κενής θέσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ενθάρρυνε τον κ. Πατρώνη, νυν οικονομικό διευθυντή της πολιτείας, να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές που θα γίνουν λόγω της παραίτησης του πρώην βουλευτή Ματ Γκέιτς.
Εάν ο κ. Πατρώνης αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα και καταφέρει να εκλεγεί θα είναι ο έβδομος Ελληνοαμερικανός που θα υπηρετεί στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων
Σε ανάρτηση στη συντηρητική πλατφόρμα Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε τον Τζίμι Πατρώνη ως έναν προσωπικό φίλο αλλά και υποστηρικτή του κινήματος MAGA, σημειώνοντας ότι θα έχει την απόλυτη στήριξη του στην περίπτωση που επιλέξει να θέσει υποψηφιότητα.
Όπως εξήγησε, ο ομογενής πολιτικός μοιράζεται τις ίδιες προτεραιότητες που σχετίζονται με την οικονομική ανάπτυξη, την ασφάλεια των συνόρων, την ενεργειακή ανεξαρτησία και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.
Ενθουσιασμένος ο Πατρώνης
Από την πλευρά του, ο Τζίμι Πατρώνης απάντησε με ενθουσιασμό στην πλατφόρμα Χ, λέγοντας «βάλτε με να δουλέψω, κύριε πρόεδρε! Είμαι εδώ για να υπηρετήσω».
Put me to work, Mr. President! @realDonaldTrump I am here to serve. ? https://t.co/5HcxBtJAmk
— Jimmy Patronis (@JimmyPatronis) November 25, 2024
Εάν ο κ. Πατρώνης αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα και καταφέρει να εκλεγεί θα είναι ο έβδομος Ελληνοαμερικανός που θα υπηρετεί στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων.
Όπως είναι γνωστό στις εκλογές του Νοεμβρίου επανεκλέχθηκαν οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάππας, Νικόλ Μαλλιωτάκη, και Ντίνα Τίτους, με την ελληνική ομάδα να ενισχύεται με την Μάγκι Γκούντλεντερ και τον Mάικ Χαριδόπουλο που κατάφεραν να εκλεγούν για πρώτη φορά.
Πηγή: ΑΠΕ
- The Expla-in Project | Προς τι το διεθνές «παραλήρημα» γύρω από την Οδύσσεια;
- «Συμφώνησε προφορικά με τη Μοντερέι ο Πινέδα»
- Εξιτήριο αναμένεται να λάβει σήμερα η Αφροδίτη Νέστορα – Απολογείται ο τρίτος κατηγορούμενος
- Σορός γυναίκας εντοπίστηκε στο κανάλι του Ισθμού της Κορίνθου
- Πέθανε η Μάρω Κοντού σε ηλικία 92 ετών
- ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να εκλέξει γραμματέα – Μπαράζ ανεξαρτητοποιήσεων
- Τα δεδομένα για τον Νέντοβιτς – Ο Τεόντοσιτς, ο Ερυθρός Αστέρας και η απόφαση για το μέλλον του
- Marfin – Καμπαγιάννης: Δεν υπάρχει ταυτοποίηση προσώπων, κινδυνεύει να καταλήξει σε φιάσκο η υπόθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)



























![Αναφορές για βύθιση φορτηγού πλοίου χύδην φορτίου στο Μπάνταρ Αμπάς του Ορμούζ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/LUNI-2-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442