Σαμαράς: Ενόχλησε το Μαξίμου η πρόταση να γίνει ΠτΔ ο Καραμανλής, λέει συνεργάτης του – «Δεν αποκλείω νέο κόμμα»
Ο Αντώνης Σαμαράς διεγράφη από τη ΝΔ για δεύτερη φορά. Τι ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Τσιούτσιας
Όλα όσα επισήμανε ο Άντωνης Σαμαράς επιβεβαιώθηκαν, τόνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Τσιούτσιας. Παράλληλα τόνισε πως «δεν αποκλείω τίποτα για νέο κόμμα».
Μιλώντας στο MEGA ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, υπογράμμισε πως ο Αντώνης Σαμαράς από χθες δεν είναι μέλος της ΝΔ. Όπως είπε, «ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε ρίξει την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Οπότε αφού δεν μετέχει στην κυβέρνηση, δεν είναι υπεράνθρωπος για να ρίξει την κυβέρνηση. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως τις επόμενες ημέρες ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στην Αμερική».
Συνέχισε λέγοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς όταν κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση έχει τρεις άξονες για πυξίδα.
«Την Ελλάδα, την κοινωνία και την παράταξη. Δεν είναι για όλα αρνητικός. Όλες οι δημόσιες παρεμβάσεις κάνει επισημάνσεις για να διορθώσει λάθη που βλέπει. Είναι ένας έμπειρος πολιτικός. Δικαιώθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα. Είχε επισημάνει δημόσια προβλήματα με την οικονομία με καρτέλ και ακρίβεια, και δεν διεγράφη. Είχε επισημάνει ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, και δεν διεγράφη. Είχε επισημάνει ζητήματα ιδεολογικής φύσεως στο συνέδριο της ΝΔ και δεν διεγράφη. Το μόνο που δεν είχε πει είναι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κώστα Καραμανλή, που έγινε τώρα. Όλα τα έχει ξαναπεί και δεν διεγράφη, γιατί έγινε τώρα; Ενόχλησε προφανώς η πρόταση για δεξιό ή κεντροδεξιό Πρόεδρο της Δημοκρατίας», επισήμανε.
«Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι πως είναι καθοδόν για τις ΗΠΑ»
Ο Νίκος Τσιούτσιας μίλησε για τις επισημάνσεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς.
«Πριν από λίγο καιρό είχαμε ευρωεκλογές και η ΝΔ κατέγραψε τα χαμηλότερα ποσοστά στην ιστορία της. Ακόμα και τα χρόνια του μνημονίου, τα ποσοστά ήταν καλύτερα. Δεν αποκλείω τίποτα για νέο κόμμα αυτή τη στιγμή που μιλάμε αλλά δεν μπορώ την επόμενη ημέρα της διαγραφής να σχολιάσω. Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι πως είναι καθοδόν για τις ΗΠΑ», κατέληξε.
Όσα είπε ο Νίκος Τσιούτσιας στο MEGA:
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
- Αγροτική οικονομία: Ξεπέρασαν τα 2,1 δισ. ευρώ οι εξαγωγές σε φέτα και ελαιόλαδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442