ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Άντεξε και πήρε τον βαθμό ο «Άγιαξ της Ηπείρου» (vid)
Το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στην Superleague 2 μεταξύ ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα έληξε ισόπαλο με 1-1 με τους «βυσσινί» να παραμένον στην κορυφή και στο +6 από τον «Άγιαξ της Ηπείρου»
Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποχρέωσε την ΑΕΛ στη δεύτερη βαθμολογική της απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague 2, καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Λάρισα, στο ντέρμπι κορυφής της 9ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου.
Οι «βυσσινί», οι οποίοι με νίκη θα ξέφευγαν εννέα βαθμούς και θα αποκτούσαν πολύ μεγάλο προβάδισμα για την άνοδο, ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν στο 31΄ με κεφαλιά του Πασά (8ο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα). Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν όμως πιο δυνατά στο β΄ ημίχρονο και έφτασαν στην ισοφάριση στο 55΄ με τον Μάντζη, που είχε μπει αλλαγή στην ανάπαυλα, αντί του τραυματία Νικολιά.
Στη συνέχεια η ΑΕΛ ανέκτησε την πρωτοβουλία, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης, παρότι ο ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες από το 85΄, λόγω αποβολής του Τζίνο (αντίκρυσε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό), και με εννέα στις καθυστερήσεις, όταν αποβλήθηκε και ο Λώλης.
Tο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου της Superleague 2 έχει ως εξής:
Η Λίβερπουλ με γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ νίκησε εκτός έδρας 1-0 τη Σάντερλαντ και παραμένει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League
Η Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε τη Φούλαμ από το πρώτο ημίχρονο (3-0) και έμεινε σε «απόσταση βολής» από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, έχοντας πλέον 53 βαθμούς, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έχουν 56, αλλά και παιχνίδι λιγότερο.