
Θα γίνει… μπάσκετ το ποδόσφαιρο; Η FIFA σκέφτεται να εφαρμόσει το «challenge»!
Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μπασκετικό «challenge» στο ποδόσφαιρο
Ο πρόεδρος της επιτροπής της διαιτησίας της FIFA ανέφερε πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εξεταστεί το μπασκετικό «challenge» και στο ποδόσφαιρο.
Οι προπονητές θα έχουν την ευκαιρία δηλαδή να ζητήσουν την επανεξέταση κάποιας φάσης μετά την απόφαση του διαιτητή.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Ιταλός, έχει ήδη δοκιμάστει το «challenge» σε γυναικείες διοργανώσεις Μουντιάλ Κ17 και Κ21.
«Οι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν challenge. Ο αριθός θα είναι περιορισμένος οπότε πρέπει να είναι πολύ προσκεκτικοί. Θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και στο τέλος μιας αναμέτρησης σαν μια τελευταία ευκαιρία να κερδίσουν κάτι από ένα παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να σημαίνει πως θα επωφελούνται σίγουρα.
Είμαστε ακόμα στις αρχές και έγιναν κάποες δοκιμές στα Μουντιάλ των Κ17 και Κ20 στις γυναίκες. Γίνονται προσεκτικές αναλύσεις ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο. Εάν η IFAB μας δώσει το «οκ» τότε θα γίνει και σε άλλες διοργανώσεις» δήλωσε στο ESPN ο Κολίνα.
«Οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν επίσης να μιλήσουν με τους προπονητές τους και να τους ζητήσουν να ασκήσουν το δικαίωμα του challenge» πρόσθεσε ο Ιταλός.
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση



