Σημαντικό βήμα για την απευθείας πρόκριση στους «16» του BCL έκανε η ΑΕΚ που επικράτησε στη «Sunel Arena» με 80-70 της Ρίγα για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Στο 3-1 πλέον η Ένωση που εξασφάλισε το play in στη χειρότερη περίπτωση, στο 1-3 οι φιλοξενούμενοι.
Κορυφαίος για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ο Μπράις που είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ ενώ 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ είχε ο Κουζμίνσκας. Από την άλλη πλευρά ο Σάνον ξεχώρισε με 19 ποντους, αλλά δεν έφτανε για την ομάδα του.
Η ΑΕΚ δεν μπήκε καλά στο ματς και βρέθηκε να χάνει με 3-12 στο 4′, ωστόσο σταδιακά άρχισε να μαζεύει τη διαφορά (19-23, 10′) και πήγε στο ημίχρονο μπροστά με 43-36. Στο 23′ η Ένωση προηγήθηκε με +10 για το 52-42 και στη συνέχεια δεν έχασε ποτέ ξανά το προβάδισμα παίρνοντας τη νίκη με 80-70.
Η αντιπαράθεση του προέδρου της Χάποελ Τελ Αβίβ με τον Παναθηναϊκό συνεχίζεται, με τον Οφέρ Γιανάι αυτή τη φορά όμως να μπλέκει και τη Βαλένθια στις νέες δηλώσεις του για τη φετινή Ευρωλίγκα.
Η απόφαση σηματοδοτεί μια ιστορική στροφή για την Ελβετία που είχε ταυτιστεί με την απόλυτη απαγόρευση των αγώνων, απόρροια μιας τραγωδίας που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία του motorsport.
Είναι Μάιος του 1980 και οι Άγγλοι παρακολουθούν από κοντά για πρώτη φορά τον άνθρωπο που θα τους στερήσει το Μουντιάλ έξι χρόνια αργότερα, τον 19χρονο τότε Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.