Το νέο «DNP» του Μίτσιτς και το 3/8 που φουντώνει τα σενάρια
Ο Βασίλιε Μίτσιτς βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και ο προπονητής του στους Χόρνετς δεν σκέφτεται να του δώσει ούτε σε συνθήκες rotation
Ο Βασίλιε Μίτσιτς αποφάσισε, το καλοκάιρι του 2023, να κάνει το «άλμα» στο ΝΒΑ και την Οκλαχόμα αφήνοντας πίσω του την Εφές και την Euroleague.
Ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης με την τουρκική ομάδα δεν κατάφερε να καθιερωθεί στους Θάντερ και με ανταλλαγή κατά τη διάρκεια της σεζόν πήγε στους Σάρλοτ Χόρνετς. Εκεί, άρχισε να αναβαθμίζει το status του και να «φτιάχνει» νούμερα, που έμοιαζαν ικανά να τον καθιερώσουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.Βέβαια, από πέρσι με φέτος, υπάρχουν δύο σημαντικές αλλαγές στους Χόρνετς.
Από την μία ο ΛαΜέλο Μπολ είναι υγιής και πλέον «κόβει» και «ράβει» στην Οκλαχόμα και από την άλλη ο Τσαρλς Λι διαδέχτηκε τον Στιβ Κλίφορντ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο συνδιασμός αυτός έχουν μετατρέξει το Μίτσις σε μόνιμο παγκίτη και αν δεν υπάρξουν τραυματισμοί, δεν φαίνεται να μπορεί κάτι να ανατρέψει την κατάσταση. Παράλληλα, ο 30χρονος δεν βρίσκει χρόνο συμμετοχής ούτε όταν ξεκουράζεται ο Μπολ καθώς ο προπονητής τους προτιμάει να δώσει ευκαιρίες στον 20χρονος Νικ Σμιθ Τζούνιορ.
Από τν άλλη και ο ίδιος ο Μίτσιτς είναι μακριά από τον καλό του εαυτό. Στην πρεμιέρα στο Χιούστον η ομάδα του νίκησε τους Ρόκετς και εκείνος σε 16’33» χρόνο συμμετοχής είχε 5 πόντους με 2/9 σουτ. Ακολούθως, δύο μέρες αργότερα στην Ατλάντα οι Χόρνετς έχασαν και στα 18’36» που αγωνίστηκε έβαλε μόνο δύο πόντους (είχε βέβαια και 6 ριμπαουντ) με 1/6 σουτ.
Πότε ήταν η τελευταία του εμφάνιση
Η τελευταία του εμφάνιση ήταν κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ,με χρόνο λιγοτερο από 10 λεπτά (9’44» για την ακρίβεια) και είχε 3 άστοχα σουτ με μοναδική προφορά μία ασίστ. Ταυτόχρονα, ο Νικ Σμιθ Τζούνιορ επέστρεψε από τον τραυματισμό του και πήρε την θέση του στο rotation των Χόρνετς. Προφανώς, ο κόουτς Τσαρλς Λι, έβαλε τον Μίτσιτς να παίξει μόνο και μόνο επειδή δεν είχε στη διάθεσή του τον νεαρό, στον οποίο θέλει να επενδύσει και να τον βοηθήσει να αναπτυχθεί.
Τέλος ο 30χρονος Βασίλιε Μίτσιτς βρίσκεται το τελευταίο έτος του εγγυημένου του συμβολαίου με τους Θάντερ και που είχε μεταφερθεί (μέσω του trade) στη Σάρλοτ. Φέτος θα εισπράξει 7,7 εκατομμύρια δολάρια και το καλοκαίρι που μας έρχεται θα επαναδιαπραγματευτεί το μέλλον του. Κατ’ αρχάς με τους Χόρνετς, που έχουν την δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας για μία ακόμα χρονιά (για 8,1 εκατομμύρια). Βέβαια, πρώτα από όλα ο 30χρονος πρέπει να συμφωνήσει «μέσα» του για το αν θέλει να παραμείνει στο NBA ή να βαδίσει στον δρόμο που χάραξε ο Βεζένκοφ.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 97-62 την… λειψή Εφές Αναντολού για την 38η και τελευταία αγωνιστική της regular season της Euroleague - Στα play in ως 7οι οι «πράσινοι».
Μετά τη νίκη της Ζαλγκίρις επί της Παρί (85-79) στο Κάουνας, ο Παναθηναϊκός μένει εκτός της πρώτης 6άδας της Euroleague και θα αγωνιστεί στη φάση των πλέι ιν.
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιώντας ότι θα κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για την ποινή στον Ταϊρίκ Τζόουνς. – Τι αναφέρει για Super Cup και Παναθηναϊκό.