
Ουγκάντα: 14 νεκροί μετά από πτώση κεραυνού σε καταυλισμό προσφύγων – Οι περισσότεροι ανήλικοι
Συνολικά 34 άτομα τραυματίστηκαν από την πτώση κεραυνού σε μία εκκλησία στην Ουγκάντα
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 34 τραυματίστηκαν από την πτώση κεραυνού χθες σε μία εκκλησία στην Ουγκάντα, όπου είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Το περιστατικό εξελίχθηκε στο χώρο υποδοχής προσφύγων Παλαμπέκ στην περιοχή Λαμούο στη βόρεια Ουγκάντα, ανέφερε, η τοπική αστυνομία σε μία ανάρτησή της, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.
Σημειώνεται πως η αστυνομία δεν προσδιόρισε τις εθνικότητες των θυμάτων, αλλά ο καταυλισμός και άλλοι στην περιοχή φιλοξενούν κυρίως πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους πρόσφυγες είχαν διαφύγει κατά τη διάρκεια ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου που κατέλαβε τη χώρα λίγο μετά την ανεξαρτησία της το 2011.
Τα θύματα ήταν ως επί το πλείστον ανήλικοι και ανάμεσά τους ένα εννιάχρονο κορίτσι, ανέφερε η αστυνομία.
Τα θανατηφόρα πλήγματα από κεραυνούς είναι συχνά στη χώρα της ανατολικής Αφρικής, ιδίως σε σχολεία όπου οι κατασκευές σπάνια διαθέτουν αλεξικέραυνα.
- ΑΕΚ και Μοντερέι τα βρήκαν για τον Πινέδα – Επιστρέφει στο Μεξικό
- Κικίλιας από Χαλκίδα: «Υψηλού επιπέδου Ναυπηγεία – Το νέο λιμάνι αλλάζει την περιοχή»
- Τσουκαλάς σε Γεωργιάδη: Είστε η μόνη κυβέρνηση που πανηγυρίζει γιατί παραπέμπουν στελέχη της στη Δικαιοσύνη
- Μπομπ Ντίλαν: Ανακοίνωσε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Νέα πρόσκληση για τα Σχέδια Αστικής Ανθεκτικότητας στους Δήμους
- Βασίλης Κόκκαλης: Παραιτείται από βουλευτής

