MEGA Stories: Η μέρα που νίκησε και το σώμα και το πνεύμα
Το «MEGA Stories» επιστρέφει απόψε, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ανακαλύπτοντας τις ιστορίες των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.
Πήγαν κόντρα στα προγνωστικά, ξεπέρασαν τα όρια που τους έθεσε το ίδιο τους το σώμα και, με περίσσευμα δύναμης, θέλησης και πείσματος, έγιναν οι ήρωες των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Εκεί μας ταξιδεύει το «MEGA Stories».
Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 00:30, το «MEGA Stories» συναντά τρεις Έλληνες πρωταθλητές που άφησαν έξω από τις γραμμές των σταδίων τη σωματική αναπηρία τους, αναμετρήθηκαν με τον εαυτό τους αλλά και με το κοινωνικό στίγμα και βγήκαν νικητές.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου με την 19χρονη Αργυρή Παραολυμπιονίκη, Λήδα Μανθοπούλου.
Η Δώρα Αναγνωστοπούλου ταξίδεψε στη Λάρισα για να συναντήσει την 19χρονη Αργυρή Παραολυμπιονίκη, Λήδα Μανθοπούλου. Η χαρισματική σπρίντερ η οποία, μόλις ενάμιση χρόνο νωρίτερα, διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση καταγράφει τους σταθμούς της σύντομης αλλά σημαντικής διαδρομής της, μιλά για την ξαφνική ασθένεια και τη διελκυστίνδα με το ίδιο της το σώμα αλλά και για το αποτύπωμα που είχε στην προετοιμασία της για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός ο θάνατος του πατέρα της, ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου.

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.
Τη δική της μυθιστορηματική διαδρομή ζωής αφηγείται στο «MEGA Stories» και η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. Η Χρυσή Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, που έγραψε ένα θριαμβικό επίλογο στην αθλητική καριέρα της κατακτώντας το ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανήμερα των τριακοστών όγδοων γενεθλίων της, μοιράζεται κομβικά στιγμιότυπα της ζωής της: από τα πρώτα της χρόνια σε ορφανοτροφείο της Ρουμανίας μέχρι τη διάγνωσή της με το σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου το οποίο έγινε τελικά η ευκαιρία για να λάμψει στον πρωταθλητισμό.

Ο τέταρτος Παραολυμπιονίκης του Παρισιού Νίκος Παπαγγελής.
Για το μάθημα ζωής που πήρε στα 14 του χρόνια, όταν χρειάστηκε να ακρωτηριάσει το αριστερό του πόδι, μιλά στην Δώρα Αναγνωστοπούλου και ο τέταρτος Παραολυμπιονίκης του Παρισιού Νίκος Παπαγγελής. Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας θυμάται τις στιγμές και τα γεγονότα που τον λύγισαν, αλλά δεν τον νίκησαν, και εξηγεί γιατί νιώθει πλήρης και ευτυχής που μέσα από μια αδόκητη ασθένεια στην εφηβεία του είχε τελικά την τύχη να εφεύρει τον εαυτό του από την αρχή.
Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη
Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team
Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή
Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου
«MEGA STORIES» ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 00:30
#MegaStories
- Ουγγαρία: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ ζητεί ο Μαγιάρ – «Δεν είναι άξιος να ενσαρκώσει την ενότητα»
- Νέο επεισόδιο του Νεϊμάρ με την εξέδρα: «Είσαι χοντρός» (vid)
- Charlotte de Witte και Σίλβια Σάλις – Πώς ένα techno πάρτι καθόρισε την επόμενη αντίπαλο της Μελόνι
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στην Πάρνηθα – Επιχείρηση απεγκλωβισμού για τον οδηγό
- Ειδικές φωλιές για χελιδόνια και σταχτάρες σε δημοτικά κτίρια τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων
- Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε γυμνάσιο – Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες
- Κεφαλονιά: Ο 23χρονος καθάρισε το δωμάτιο από τα ναρκωτικά και έκρυψε το κινητό της 19χρονης
- «Σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη η κατάστασή του» – Το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442