Πωλείται σε δημοπρασία η εμβληματική Ferrari 248 F1 του Σουμάχερ (pic)
Η Ferrari 248 F1 του Μίχαελ Σουμάχερ πιθανόν να ξεπεράσει τα 15 εκατ. δολάρια και να γίνει ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα της Φόρμουλα 1 όλων των εποχών.
Η εμβληματική Ferrari 248 F1 που οδήγησε ο Μίχαελ Σουμάχερ στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 του 2006 βγαίνει τον επόμενο μήνα στο «σφυρί» και αναμένεται να πουληθεί για πάνω από 15 εκατ. δολάρια.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το οδήγησε ο Σουμάχερ στην τελευταία του σεζόν στη Ferrari και κατάφερε να πετύχει πέντε νίκες. Ηταν η χρονιά που διεκδικούσε τον όγδοο τίτλο του αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο στόχο λόγω του Ισπανού Φερνάντο Αλόνσο που στέφθηκε πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.
Στην καρδιά της Ferrari 248 F1 είναι τοποθετημένος ένας πανίσχυρος V8 κινητήρας 2,4 λίτρων που αποδίδει 750 ίππους.
Το αυτοκίνητο αποκτήθηκε απευθείας από τη Ferrari από τον σημερινό ιδιοκτήτη του και κατέχει τη διακεκριμένη πιστοποίηση Ferrari Classiche, την οποία έλαβε το 2008.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον οίκο RM Sotheby’s υπό σφραγισμένη μορφή. Η συγκεκριμένη εμπιστευτική διαδικασία προσφορών χρησιμοποιείται συχνά για σπάνια και πολύτιμα αντικείμενα, εξασφαλίζοντας μια αποκλειστική και διακριτική εμπειρία αγοράς για πιθανούς αγοραστές.
Το ενδιαφέρον της αγοράς για μονοθέσια της F1 του Σουμάχερ παραμένει υψηλό όλα αυτά τα χρόνια. Τα προηγούμενα μοντέλα από το 2001, 2002 και 2003 πουλήθηκαν για σημαντικά ποσά, με κάποια να ξεπερνούν τα έξι εκατ. ευρώ.
Το ρεκόρ για το πιο ακριβό μονοθέσιο της F1 κατέχει η Mercedes-Benz W196R του 1954, η οποία πουλήθηκε για περίπου 29,6 εκατ. δολάρια το 2013.
Οι πιο πρόσφατες πωλήσεις περιλαμβάνουν αυτή της Ferrari F2001B που εκτιμάται πως «έπιασε» μεταξύ 8-10 εκατ. δολαρίων, τον Αύγουστο του 2024.
Η Ferrari 248 F1 πιθανόν να ξεπεράσει τα 15 εκατ. δολάρια και να γίνει ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα της Φόρμουλα 1 όλων των εποχών.
- Ο Κόντης ήταν μία μεταφυσική τιμωρία για τον Παναθηναϊκό
- Μεγάλο πλήγμα στον Παναθηναϊκό: Χάνει όλη τη σειρά με τη Βαλένθια ο Σλούκας!
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Τέλος η σεζόν για τον Εμπαπέ; – Ποιος είναι ο λόγος που δεν θα αγωνιστεί με τη Ρεάλ και ο στόχος του Μουντιάλ
- «Μπαμπάκα μου, τόσο υπερήφανη για εσένα»: Η κόρη του Χρήστου Κόντη πανηγυρίζει για το Κύπελλο του ΟΦΗ (pic)
- Συμφωνία της ΑΕΚ με Βίντα για ακόμη ένα χρόνο!
- Μπαρτζώκας: «Θα είναι μια σκληρή σειρά με τη Μονακό – Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο ο Βεζένκοφ»
- Μεθυσμένος ξανά ο Γκρίλις: «Πιάστηκε» να κοιμάται σε… καρέκλα μπαρ μετά από πάρτι (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442