
Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας και της νέας εβδομάδας
Ο Αρκάς καλωσορίζει τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου με έναν διαφορετικό τρόπο.
Ο Αρκάς μας καλημερίζει με το Θανασάκη και τη Χρυσάνθη.
Οι δύο τους προφανώς ως μαθητές που κάθονται σε σχολικές καρέκλες ανταλλάσουν τον εξής διάλογο μεταξύ τους εν όψει της νέας εβδομάδας που ξεκινά σήμερα: «Γλυκό μου πιθηκάκι, μου λειψες πολύ το Σαββατοκύριακο!» λέει το κορίτσι και το αγόρι απαντά: «Θεέ μου, φόσο μισώ τις Δευτέρες!».
Και φυσικά τα σχόλια που ακολουθούν είναι πολλά και διάφορα από αυτούς που δεν συμπαθούν πολύ τις Δευτέρες.
Ιδέες για να κάνετε τις Δευτέρες πιο ανεκτές
Παρόλο που η αρχή μιας εργάσιμης εβδομάδας δεν φαντάζει μια ιδιαίτερα δελεαστική συνθήκη, υπάρχουν μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να την αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη ευκολία.
1. Ετοιμάστε ένα πρόγραμμα από την προηγούμενη εβδομάδα
Προετοιμαστείτε από το απόγευμα της Παρασκευής. Ο σχεδιασμός ενός πλάνου για την αρχή της εβδομάδας μπορεί να σας κάνει να νιώσετε λιγότερο άγχος και περισσότερη σιγουριά για τις μέρες που ακολουθούν.
Σημειώστε τις υποχρεώσεις σας αλλά και όσα θέλετε να κάνετε μέσα στην εβδομάδα. Φροντίστε να αφιερώνετε κάθε μέρα τουλάχιστον δέκα λεπτά για να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί.
2. Περάστε τα Σαββατοκύριακα με ισορροπία
Μετριάστε την επιθυμία να κάνετε τα πάντα μέσα στο Σαββατοκύριακο και προσπαθήστε να ζείτε αυτές τις μέρες ισορροπημένα. Αν θέλετε να έχετε μια ήρεμη Δευτέρα στη δουλειά, φροντίστε να έχετε ξεκουραστεί τις δύο προηγούμενες μέρες.
3. Αντιμετωπίστε τις Δευτέρες ως μια νέα αρχή
Η οπτική παίζει μεγάλο ρόλο στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Αντί να προσεγγίζετε την πρώτη μέρα της εβδομάδας με μια αίσθηση τρόμου ή μελαγχολίας, θεωρήστε τη Δευτέρα ως το «πράσινο φως» για την έναρξη μιας νέας συνήθειας, την υιοθέτηση μιας νέας νοοτροπίας ή μια ευκαιρία να πετύχετε νέους στόχους.
- Το ποσοστό δημοφιλίας του Πούτιν πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Παναθηναϊκός: Το κακό για τον Μπενίτεθ ετοιμάζεται να τριτώσει
- The Expla-in Project| Εισοδήματα στην Ελλάδα: Ο χάρτης που δείχνει γιατί το πού ζεις μετράει
- Βενετία: Κάθε σχέδιο για να σωθεί δεν θα διατηρούσε την πόλη όπως την ξέρουμε
- Πλίσκοβα – Σάκκαρη 2-0: Ήττα και αποκλεισμός από τον πρώτο αγώνα για τη Μαρία
- Τσουκαλάς: Γεωργιάδης και Βούλτεψη μόνο που δεν μας είπαν ότι η Κοβέσι είναι ο Δράκουλας των Καρπαθίων





