
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία
Ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γερμανία θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία προκειμένου να «ενισχύσει περαιτέρω τον στενό δεσμό που μοιράζονται» με τις ΗΠΑ.
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προγραμματίζεται να επισκεφθεί επίσημα τη Γερμανία από τη 10η ως τη 13η Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Michael A. McCoy, επάνω, ο Μπάιντεν επιβιβάζεται στο προεδρικό αεροσκάφος).
Ο κ. Μπάιντεν θα μεταβεί στην Ανγκόλα μετά το επίσημο ταξίδι του στη Γερμανία, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας. Ο Δημοκρατικός είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό πως θα επισκεπτόταν την Αφρική, αλλά το ανέβαλε επανειλημμένα.
Ο Μπάιντεν θέλει εκτός των άλλων να «ευχαριστήσει τη Γερμανία για την υποστήριξή της στην Ουκρανία»
Θα πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Τζο Μπάιντεν στη γερμανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία προκειμένου να «ενισχύσει περαιτέρω τον στενό δεσμό που μοιράζονται οι ΗΠΑ και η Γερμανία ως σύμμαχοι και φίλοι» και «να προωθήσει τον συντονισμό όσον αφορά κοινές προτεραιότητες», σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε από την εκπρόσωπό του Καρίν Ζαν-Πιερ.
Ακόμη, ο κ. Μπάιντεν θα επιδιώξει την ενίσχυση της δέσμευσης των δυο χωρών στη δημοκρατία, την καταπολέμηση του μίσους και του αντισημιτισμού, κατά την ίδια πηγή.
Ο αμερικανός πρόεδρος θέλει επιπλέον να «ευχαριστήσει τη Γερμανία για την υποστήριξή της στην Ουκρανία» και διότι φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα, συμβάλλοντας στην «ασφάλεια των ΗΠΑ (…) και όλης της συμμαχίας του NATO».
Ανεπίσημες… επισκέψεις
Ο κ. Μπάιντεν είχε πάρει μέρος στη σύνοδο της G7 στο Ελμαου το 2022, και το αεροσκάφος του στάθμευσε για ανεφοδιασμό στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, όμως ως τώρα δεν είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα.
Ο αμερικανός πρόεδρος, 81 ετών, προκάλεσε τον Ιούλιο πολιτικό σεισμό αποφασίζοντας να εγκαταλείψει την εκστρατεία του για να εξασφαλίσει δεύτερη θητεία, πιεζόμενος έντονα από την παράταξή του, το Δημοκρατικό κόμμα: παρέδωσε τη σκυτάλη στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις.
Καθώς δεν χρειάζεται πλέον να δίνει προεκλογικό αγώνα, έχει στη διάθεσή του χρόνο για ν’ αφοσιωθεί περισσότερο στην άσκηση των καθηκόντων του κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας του.
Πηγή: ΑΠΕ
- Παρίστανε τον ασφαλιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους – Τους αποσπούσε χρήματα και χρυσαφικά
- Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ 3-0: Στο «κυνήγι» της Άρσεναλ με «τριάρα» οι «Πολίτες»
- Γιατί όλο και περισσότεροι τουρίστες στρέφονται προς τα ψυχρά κλίματα αυτό το καλοκαίρι
- Αναφορές για βάση ειδικών αποστολών του Ισραήλ σε έρημο του Ιράκ – Επιτέθηκαν σε μη εμπόλεμα μέρη
- Αντζελίνα Τζολί εναντίον Μπραντ Πιτ σημειώσατε 1 – Δικαστικό μπλόκο στον λυσσαλέο πόλεμο των ροζέ
- Από την πανούκλα μέχρι τον Χανταϊό: Οι πλωτές καραντίνες και η μακρά ιστορία των κρίσεων στη θάλασσα



