ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να αποστασιοποιηθεί έμπρακτα από την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή
Τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, όσο και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
«Εδώ και μήνες ζητούμε την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους», αναφέρει η Κουμουνδούρου.
Και τονίζει πως «η ευρωπαϊκή ηγεσία, οι ΗΠΑ αλλά και η ελληνική κυβέρνηση έχουν δείξει ιδιαίτερη ανοχή στα εγκλήματα που συντελούνται κατά τη γενοκτονική εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και για την επικίνδυνη γενίκευση του πολέμου», ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στον ΟΗΕ δεν είπε μισή λέξη για όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας».
«Η κυβέρνηση ΝΔ να αποστασιοποιηθεί έμπρακτα από την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου»
«Τώρα η ένταση μεταφέρεται με ευθύνη του Ισραήλ και στον Λίβανο με τον κίνδυνο ανάφλεξης της ευρύτερης περιοχής να είναι ορατός», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για την κατάπαυση του πυρός και οφείλει να αποστασιοποιηθεί έμπρακτα από την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακούσει τους λαούς της Ευρώπης που καταδικάζουν την πολεμική μηχανή του Ισραήλ όχι να τους καταστέλλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητά να ασκηθούν όλες οι απαραίτητες πιέσεις για ειρήνη και κατάπαυση του πυρός, επιστροφή των ομήρων, επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, ανοικοδόμηση της Γάζας, αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης», σημειώνει καταληκτικά.
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442