Συνεργασία του Δήμου Φυλής με την Ελληνική Αστυνομία για την προστασία του περιβάλλοντος
Οι δυο οργανισμοί συμμετέχουν από κοινού σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Διήμερη συνάντηση εργασίας, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φυλής με αντικείμενο την πιλοτική επίδειξη-δοκιμή του έργου που επιτελείται στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος , στο οποίο μετέχουν η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Φυλής.
Το Πρόγραμμα επιδιώκει να παρέχει μια βελτιωμένη και ολοκληρωμένη εικόνα πληροφοριών για όσους μολύνουν το περιβάλλον, να αναπτύξει αποτελεσματικά και αποδοτικά εργαλεία και λύσεις για την ανίχνευση και την πρόληψη τέτοιων δραστηριοτήτων και να αξιολογήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.
Βασίζεται στη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων, όπως η γεωχωρική νοημοσύνη, η τηλεπισκόπηση, η σάρωση, η online παρακολούθηση, η ανάλυση, οι τεχνολογίες συσχέτισης, αξιολόγησης κινδύνου και προγνωστικής ανάλυσης, αξιοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στους τομείς της όρασης υπολογιστών (computer vision) και της πολυτροπικής (multimodal) ανάλυσης.
Ψηφιακή πλατφόρμα

Σε αυτή τη φάση, όπως αναφέρει ο Δήμος Φυλής, «η συνεργασία του Δήμου με το ερευνητικό Έργο στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ψηφιακής πλατφόρμας, προκειμένου αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η παράνομη απόρριψη αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φυλής. Για το λόγο αυτό, στη συνάντηση πήραν μέρος πάνω από είκοσι (20) εκπρόσωποι του Προγράμματος , οι οποίοι, μαζί με τους εκπροσώπους του Δήμου Φυλής, ανέλυσαν πραγματικά δεδομένα, κάνοντας χρήση φωτογραφιών από δορυφόρους και από μη στελεχωμένα αεροσκάφη (drones)».
«Τα αποτελέσματα της επίδειξης ήταν, αναμφισβήτητα, σημαντικά, παρέχοντας πληροφορίες και δυνατότητες για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος, επ΄ ωφελεία τόσο του Δήμου Φυλής όσο και του Έργου», σημείωσε, κάνοντας απολογισμό της διήμερης συνάντησης, ο Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας για την Ελληνική Αστυνομία, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Πετρόπουλος.
*πηγή φωτογραφιών, δήμος Φυλής
- Όλα τα μετάλλια της Εθνικής πόλο μετά το χρυσό στο World Cup
- «Δυσαρεστημένος ο Ομπράντοβιτς με τη Χάποελ επειδή τηλεφώνησε στον Γκραντ»
- Πρωτοποριακή έρευνα δίνει ελπίδες για θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης – Τι είναι ο υποδοχέας TLR5
- Συναγερμός στα Χανιά: Εξαφανίστηκε 75χρονη με άνοια πηγαίνοντας προς την εκκλησία
- Ανασφάλιστα οχήματα: Με τεχνητή νοημοσύνη η εξέταση των ενστάσεων – Πώς ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες
- Ελλάδα-Ουγγαρία 15-14: Έπος της Ελλάδας στο World Cup, πρώτο χρυσό μετάλλιο στο πόλο (vid)
- «Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε με τον Ντιομαντέ και θα συζητήσει με τη Λειψία» (pic)
- Μητσοτάκης για την ένταξη του Ολύμπου στην UNESCO: «Από σήμερα γίνεται βουνό ολόκληρης της ανθρωπότητας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442