ΣΥΡΙΖΑ: Ενόχληση στην Κουμουνδούρου για τις δηλώσεις του Πέτρου Παππά
Η εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υποχωρεί… Μετά τον οδικό χάρτη για κάλπες στις 24 Νοεμβρίου, νέες δηλώσεις να δυναμιτίζουν το κλίμα. Η απάντηση της Κουμουνδούρου με αποδέκτη τον Πέτρο Παππά.
«Ο διχαστικός λόγος και ο λόγος περί προγραφών δεν συνάδουν με τις καταστατικές μας αρχές και την ευθύνη των στελεχών του κόμματος, πόσο μάλλον των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ως εκ τούτου ο λόγος αυτός δεν είναι υπό οποιαδήποτε συνθήκη αποδεκτός». Το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θέλοντας να προλάβει τα χειρότερα, δύο μήνες πριν τις εσωκομματικές κάλπες, αντέδρασε στις δηλώσεις του Πέτρου Παππά, χωρίς να τον κατονομάζει, επιχειρώντας να μπει ένα «φρένο» στην εσωστρέφεια.
Καταδικάζει άμεσα τις δηλώσεις του ερμηνεύοντάς τις μάλιστα ως προγραφές στελεχών στην περίπτωση που επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης.
Παραμένουν οι υψηλοί τόνοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές και… «φιλοδοξίες»
«Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον πλούτο των ιδεών και των απόψεών τους, και στις δημόσιες παρεμβάσεις τους, οφείλουν να υπηρετούν και να ενισχύουν τον κοινό, συνομολογημένο στόχο, όπως αυτός περιγράφεται στις συλλογικές μας αποφάσεις», σημειώνει η Κουμουνδούρου και υπενθυμίζει προς όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φιλοδοξεί και αγωνίζεται να ηγηθεί μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συνεργασίας, υπηρετώντας τα συμφέροντα της κοινωνίας. Αυτή είναι η συλλογική μας απόφαση, αυτή οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι και όλες».
Τι προηγήθηκε
Νωρίτερα, ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος στηρίζει τον πρώην πρόεδρο του κόμματος μετά τις δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει ο Στέφανος Κασσελάκης με την Όλγα Γεροβασιλη επανήλθε στα σενάρια διάσπασης. Αυτή τη φορά μάλιστα υποστήριξε (ΕΡΤ) ότι καλύτερα να είμαστε ένα σοβαρό κόμμα που θα μπορεί να διαγραφεί τους υβριστές και τους υπονομευτές κι ας μην είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση.
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)







































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442