ΕΟΦ: Κίνδυνος από το Keto που πωλείται σαν συμπλήρωμα διατροφής
Το προϊόν δεν διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος από τον ΕΟΦ. Δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον οργανισμό.
Στην απαγόρευση της διάθεσης και διακίνησης του προϊόντος 7-Keto DHEA Metabolite, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) .
Το Ketο προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής, αλλά περιέχει την φαρμακευτική δραστική ουσία Δεΰδροεπιανδροστερόνη (DHEA).
Το προϊόν δεν διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, δηλαδή δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον ΕΟΦ. Παρόλα αυτά κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, μη γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, αν και τα προϊόντα με την ουσία DHEA δεν επιτρέπονται να κυκλοφορούν ως συμπληρώματα διατροφής.
O Οργανισμός καλεί την εταιρεία skroutz.gr να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά.
Ολόκληρη η ανακοίνωσή του ΕΟΦ
Την απαγόρευση της διάθεσης και διακίνησης του προϊόντος 7-Keto DHEA Metabolite, διότι περιέχει την ουσία Δεΰδροεπιανδροστερόνη (DHEA), που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία, χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, δηλ δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον ΕΟΦ. Αντίθετα, το προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, μη γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, παρόλο που προϊόντα με την ουσία DHEA δεν επιτρέπονται να κυκλοφορούν ως συμπληρώματα διατροφής.
Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία skroutz.gr οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
- Μεξικό – Αγγλία 2-3: Μπέλινγκχαμ και Κέιν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά μετά από «τρελή» ματσάρα!
- Πρώην Μις Ελβετία: «Η Ιβάνα Τραμπ είχε τον ρόλο της Μάξγουελ στον κύκλο του Έπσταϊν»
- Παγίδα: Γιατί μας «αρέσουν» τόσο πολύ οι κακές συνήθειες;
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η μάχη για τον κλιματισμό σε μια ήπειρο που υπερθερμαίνεται
- Το Netflix φέρνει το εργοστάσιο του Γουίλι Γουόνκα στην πραγματικότητα – Φόρος τιμής στον Τζιν Γουάιλντερ
- EE: Οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν αν μπορούν να αμυνθούν μόνοι τους – Θα έπρεπε, λένε οι Έλληνες
- Μπρα ντε φερ για τα «λεφτόδεντρα»
- Πώς θα προστατέψετε καταθέσεις, ακίνητα από κατασχέσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)























![Τα κρίσιμα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στη Φιλοθέη: Πώς οι φλόγες κύκλωσαν τη βιομηχανική ζώνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_22_55_541783200144-2-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442