Κακοκαιρία Atena: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της ΕΜΥ – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν, πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Για την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την κακοκαιρία Atena ενημερώνει με ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι η κακοκαιρία Atena που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Βόρειο Αιγαίο, θα συνεχίσει να επηρεάζει τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα
Τα καιρικά φαινόμενα ως το μεσημέρι της Τετάρτης (11/09) προβλέπεται να είναι έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, ενώ με βροχές και καταιγίδες θα εξελιχθεί η κακοκαιρία στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με το κ. Κολυδά, το απόγευμα της Τετάρτης τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει σε όλη τη χώρα.
Η πρόγνωση Κολυδά – Αναλυτική η ανάρτηση
«ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ
Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 09-09-2024/1300 τοπική ώρα με α.α. 2/2024 επικαιροποιείται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Η κακοκαιρία #ΑΤΕΝΑ που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Βόρειο Αιγαίο θα συνεχίσει να επηρεάζει τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Α. Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου (Θάσο, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιο και Λήμνο).
Β. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες και κατά περιόδους θα είναι έντονες.
Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα.
- Ξεπέρασε τα 16 δισ. ευρώ ο τζίρος των σούπερ μάρκετ το 2025 – Στην κορυφή τα τρόφιμα
- «Η βοήθεια είναι στο δρόμο» – Ο Τραμπ καλεί τους Ιρανούς να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις
- Προβλήματα στην Παρτιζάν ενόψει Ολυμπιακού: Εκτός οι Μίλτον, Πάρκερ και Μπράουν
- Σπύρος Μελάς: Η φιλοθεάμων ομήγυρις στο Νησί της Μεσσηνίας
- «Are you Dead?» – Το μακάβριο app που έγινε viral για όσους ζουν μόνοι
- Συρία: Χιλιάδες Κούρδοι βγαίνουν στους δρόμους για να καταγγείλουν για τις σφαγές στο Χαλέπι
- Πώς η επιτυχία του Πελέ «γέννησε» τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής – Κομπίνες, ατυχήματα, βαρβαρότητα
- Μπλόκα: Σοβαρές αιχμές για τους αποσχισθέντες αγρότες – Στο τραπέζι blackout σε κεντρικά οδικά σημεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)















![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442