Διαμαντοπούλου: Δεν ακούσαμε από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ μια συγκροτημένη πολιτική
Δεν ακούσαμε μια συγκροτημένη πολιτική που θα οδηγήσει κάπου, υπογράμμισε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Άννα Διαμαντοπούλου
- Ανδρουλάκης: Με ρωτούν με ποιους θα κυβερνήσεις – Το ΠΑΣΟΚ πια είναι σε μία νέα πορεία
- Δούκας: Ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει, η κυβέρνηση έχει φθαρεί – Το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη ευκαιρία
- «Υπάρχουν πολλές καταστροφές, έχουν πλημμυρίσει όλα» - Ομογενής στη Φλόριντα περιγράφει το πέρασμα του τυφώνα
- Μηδενική ανεργία, αλλά στα πρόθυρα κρίσης
Την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ σχολίασε η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Άννα Διαμαντοπούλου.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» υπογράμμισε πως «αυτό που είδαμε χθες είναι μια σειρά πάλι από μέτρα ενός προϋπολογισμού 3,5 δισ. και δεν ακούσαμε μια συγκροτημένη πολιτική που θα οδηγήσει κάπου. Αυτός ο τρόπος πολιτεύεσθαι πρώτον μας έφερε στη χρεοκοπία και δεν δίνει στη χώρα δυνατότητα ανάπτυξης επί συγκεκριμένων ζητημάτων».
Σχετικά με τον υπερτουρισμό η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είπε ότι παρουσιάζεται ως ένα φαινόμενο που δεν επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού όταν δεν υπάρχει μια στρατηγική και μια πολιτική.
Όπως είπε σε περιοχές όπως η Χαλκιδική και η Καβάλα πρέπει να χαραχθεί μια άλλου είδους πολιτική. «Στη Χαλκιδική έχουμε οδικό τουρισμό από τη Βουλγαρία. Έχουμε μαζικές αγορές σπιτιών από Βούλγαρους που τα νοικιάζουν οι ίδιοι σε Βούλγαρους χωρίς να μπαίνει ούτε ένα ευρώ στη χώρα. Εκεί χρειάζεται ένας εξαιρετικός έλεγχος και ένα σχέδιο» υπογράμμισε η κυρία Διαμαντοπούλου.
«Έχουμε πλήρη αδυναμία εφαρμογής πολιτικής νερού»
Για τα νησιά και το πρόβλημα της λειψυδρίας που υπάρχει επισήμανε ότι «έχουμε πλήρη αδυναμία εφαρμογής πολιτικής νερού. Η πολιτική νερού στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει από το 2004 και το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει προτεραιότητα στα περιβαλλοντικά, δηλαδή στο νερό».
Η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα. Παραδείγματος χάριν η παρακολούθηση με ψηφιακό τρόπο των αγωγών που χάνουν μέχρι και 40% του νερού, νέους τρόπους με ψηφιακή παρακολούθηση της άρδευσης, πολιτική στον τουρισμό για το τι είδους νερό χρησιμοποιείται.
Υπογράμμισε, δε, πως η Ιταλία και η Σλοβενία είναι οι πρώτες χώρες που χρησιμοποίησαν χρήματα από το ταμείο για τη συγκεκριμένη πολιτική για το νερό, όπως κι άλλες χώρες αλλά η Ελλάδα δεν είναι μέσα σε αυτές.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις