Κέντρο διημέρευσης θέλει να δημιουργήσει η δήμαρχος Χαλκιδαίων
Οι προνοιακές δομές στο δήμο Χαλκιδαίων είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Αν και είναι προτεραιότητα τα θέματα πρόνοιας για την Ελένη Βάκα, δήμαρχο Χαλκιδαίων, όπως ανέφερε στην συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου, διευκρίνησε πως οποιαδήποτε δημιουργία νέας δομής πρέπει να μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, διότι οι δήμοι αδυνατούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν.
Αναφορικά με την προτεραιότητα της να δημιουργήσει μια δομή διημέρευσης, είπε στη συνεδρίαση ότι έχει ενταχθεί ως πρόταση ήδη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί.
«Προχωράμε με σχέδιο προκειμένου να ενισχύσουμε τους πολίτες αναφορικά με τις υπηρεσίες πρόνοιας που ο δήμος μπορεί να προσφέρει»δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση.
«Γνωρίζουμε πόσοι είναι οι άστεγοι στη Χαλκίδα»
Σε σχέση με άλλες πόλεις ακόμη και στην Ευρώπη, η Χαλκίδα δεν έχει τόσους άστεγους. Ωστόσο και ένας να υπάρχει, είναι για εμάς αναγκαίο να βρει στέγη, για να διευκρινήσω ακριβώς αυτό που λέω. Οι υπηρεσίες μας γνωρίζουν καλά τους ανθρώπους που είναι άστεγοι και η κάθε περίπτωση αξιολογείται ξεχωριστά και με πολύ διακριτικότητα. Αυτό που πρέπει να πω, είναι πως διαπιστώσαμε πως κάποιοι άστεγοι συνάνθρωποι μας είναι άνθρωποι που μετακινούνται. Κάποιοι λοιπόν δεν είναι μόνιμα στην Χαλκίδα. Κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να φιλοξενηθούνε. Για να καταλάβετε όμως το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας είμαστε ο πρώτος δήμος στην χώρα που «έτρεξε» το πρόγραμμα «Κάλυψη». Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε στέγη και εργασία σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται», δήλωσε η Δήμαρχος Χαλκιδαίων, Ελένη Βάκα.
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- «Συμφώνησαν ΑΕΚ και Μοντερέι για τον Πινέδα» (pic)
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
- Ιράν: Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών των ΗΠΑ – Στοχοποίησαν πολιτικές υποδομές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442