Κέντρο διημέρευσης θέλει να δημιουργήσει η δήμαρχος Χαλκιδαίων
Οι προνοιακές δομές στο δήμο Χαλκιδαίων είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Αν και είναι προτεραιότητα τα θέματα πρόνοιας για την Ελένη Βάκα, δήμαρχο Χαλκιδαίων, όπως ανέφερε στην συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου, διευκρίνησε πως οποιαδήποτε δημιουργία νέας δομής πρέπει να μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, διότι οι δήμοι αδυνατούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν.
Αναφορικά με την προτεραιότητα της να δημιουργήσει μια δομή διημέρευσης, είπε στη συνεδρίαση ότι έχει ενταχθεί ως πρόταση ήδη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί.
«Προχωράμε με σχέδιο προκειμένου να ενισχύσουμε τους πολίτες αναφορικά με τις υπηρεσίες πρόνοιας που ο δήμος μπορεί να προσφέρει»δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση.
«Γνωρίζουμε πόσοι είναι οι άστεγοι στη Χαλκίδα»
Σε σχέση με άλλες πόλεις ακόμη και στην Ευρώπη, η Χαλκίδα δεν έχει τόσους άστεγους. Ωστόσο και ένας να υπάρχει, είναι για εμάς αναγκαίο να βρει στέγη, για να διευκρινήσω ακριβώς αυτό που λέω. Οι υπηρεσίες μας γνωρίζουν καλά τους ανθρώπους που είναι άστεγοι και η κάθε περίπτωση αξιολογείται ξεχωριστά και με πολύ διακριτικότητα. Αυτό που πρέπει να πω, είναι πως διαπιστώσαμε πως κάποιοι άστεγοι συνάνθρωποι μας είναι άνθρωποι που μετακινούνται. Κάποιοι λοιπόν δεν είναι μόνιμα στην Χαλκίδα. Κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να φιλοξενηθούνε. Για να καταλάβετε όμως το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας είμαστε ο πρώτος δήμος στην χώρα που «έτρεξε» το πρόγραμμα «Κάλυψη». Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε στέγη και εργασία σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται», δήλωσε η Δήμαρχος Χαλκιδαίων, Ελένη Βάκα.
- Σε εξέλιξη η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου ως προέδρου της ΚΟ του κόμματος
- Τροχαίο στο Ίλιον: Φορτηγό προσέκρουσε σε κολώνα – Διακοπή κυκλοφορίας
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγός του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442