Αντζελίνα Τζολί: Θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ του Τορόντο παράλληλα με την πρεμιέρα της ταινίας της
Η διάσημη ηθοποιός αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Φεστιβάλ Βενετίας.
Η Αντζελίνα Τζολί θα λάβει το βραβείο «TIFF Tribute Award» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Ποιο βραβείο θα της απονεμηθεί
Το βραβείο το οποίο δημιουργήθηκε από την Anne-Marie Canning, αναγνωρίζει τα άτομα που συνδυάζουν τον κοινωνικό αντίκτυπο με την τέχνη του κινηματογράφου. Έχουν τιμηθεί στο παρελθόν με αυτό το βραβείο ο Πέδρο Αλμοδόβαρ (Pedro Almodóvar) και οι Μίρα Ναΐρ και Αλανίς Ομπομσαγουίν.
«Η Αντζελίνα Τζολί είναι ένα πολύπλευρο ταλέντο που όχι μόνο ψυχαγωγεί το κοινό, αλλά χρησιμοποιεί την επιρροή της για να προωθήσει σημαντικά κοινωνικά ζητήματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του TIFF, Κάμερον Μπέιλι (Cameron Bailey).
«Είναι τιμή μας να της απονείμουμε το βραβείο αυτό, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στον κινηματογράφο και την αφοσίωσή της στην κοινωνική αλλαγή».
Η Τζολί επιστρέφει στο διάσημο φεστιβάλ μετά την επιτυχία των ταινιών της το 2017
«First They Killed My Father», την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε και «The Breadwinner», της οποίας ανέλαβε την παραγωγή.
Η νέα της ταινία «Without Blood» θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα την ίδια ημέρα που θα της απονεμηθεί το βραβείο.
Σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή της σταρ το «Without Blood» είναι ένα πολεμικό δράμα βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αλεσάντρο Μπάρικο.
Η ιστορία της ταινίας
Ακολουθεί το ταξίδι ενός κοριτσιού για εκδίκηση, αλλά και εσωτερικής γαλήνης σε περίοδο πολέμου. Πρωταγωνιστούν οι Σάλμα Χάγιεκ και Ντέμιαν Μπιχίρ.
Σύμφωνα με το Variety, το βραβείο θα απονεμηθεί στην βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο Fairmont Royal York Hotel, κατά τη διάρκεια των βραβείων TIFF Tribute Awards.
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο 19χρονοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 35χρονου στον Δενδροπόταμο
- Σύρος: «Άρπαξα το μαχαίρι με το οποίο έτρωγα και της επιτέθηκα» – Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος για τη δολοφονία
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)










![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442