Παρασκευή 15 Μαϊου 2026
weather-icon 18o
Σεισμός στην Κρήτη: Κλειστά την Πέμπτη τα φαράγγια του Ρεθύμνου

Σεισμός στην Κρήτη: Κλειστά την Πέμπτη τα φαράγγια του Ρεθύμνου

Λόγω του κινδύνου των κατολισθήσεων

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 29 Αυγούστου τα φαράγγια εντός των διοικητικών ορίων της ΠΕ Ρεθύμνου, λόγω του κινδύνου των κατολισθήσεων εξαιτίας πιθανών μετασεισμών.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕ Ρεθύμνου μετά τον ισχυρό σεισμό 5,2 ρίχτερ με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα από τη Γαύδο.

«Από την ΠΕ Ρεθύμνου ανακοινώνεται ότι, λόγω του σημερινού σεισμού μεγέθους 5.3 μεταξύ Γαύδου και Νοτίων ακτών νομού Ρεθύμνου, και σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τα φαράγγια εντός των διοικητικών ορίων της ΠΕ Ρεθύμνου θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 29/8/2024, λόγω του κινδύνου κατολισθήσεων εξαιτίας πιθανών μετασεισμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλου «είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος σεισμός».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του «αναμένονται μετασεισμοί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο. Πλούσια η σεισμική ιστορία της Κρήτης, με στοιχεία από τη βαθιά αρχαιότητα έως τις μέρες μας», προσθέτει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 15 Μαϊου 2026
Cookies