Φωτιά στο όρος Παγγαίο για πέμπτη μέρα – Επιχειρούν εναέρια
Η πυρκαγιά στο Παγγαίο ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αυγό, που αποτελεί εξαιρετικά δύσβατο σημείο
Για πέμπτη μέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά στην κορυφογραμμή του όρους Παγγαίου, στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.
Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αυγό, που αποτελεί εξαιρετικά δύσβατο σημείο. Ειδικότερα, όπως μετέδωσαν χθες τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα δύσβατα μονοπάτια στη Μεσορόπη δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών
Οκτώ αεροσκάφη στη μάχη της πυρόσβεσης
Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν με το πρώτο φως του ήλιου τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, που μίλησε στο kavalanews.gr, η κατάσταση είναι καλύτερη, όμως η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί.
Όπως αναφέρει η Διασωστική Ομάδα Καβάλας, «παρά την αμυδρή αισιοδοξία για την εξέλιξη της φωτιάς, το μέτωπο εκτείνεται σε μια μια ακτίνα χιλιομέτρων, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο, ακόμη και αν ελεγχθεί η πυρκαγιά και αυτό δεν είναι άλλο από τη «μάχη» με τις αναζωπυρώσεις».
- ΠΑΣΟΚ: Στροφή στο ενεργειακό, συνδιάσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και σχέδιο εκλογικής «εισβολής» στην Αττική
- Γιατί το ποδόσφαιρο έγινε το μεγαλύτερο σκηνικό των οίκων πολυτελείας
- Λαϊκές αγορές: Ξεκινούν από σήμερα πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον
- «ΤΑΠ ΑΟΥΤ»: Θα φτάσει τα όριά του, θα τα ξεπεράσει και θα συνεχίσει να παλεύει – Ένας καθηλωτικός μονόλογος στο Μικρό Γκλόρια
- Στο συρτάρι 6 χρόνια η σύμβαση που θα απέτρεπε το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια και ας φωνάζουν οι ελεγκτές για «αεροπορικά Τέμπη»
- Με ζεστές τις μηχανές περιμένουν τις κυβερνητικές ανακοινώσεις οι αγρότες – Ετοιμάζεται για το plan b το Μαξίμου


