Ρωσία: «Ουκρανικό drone αποπειράθηκε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ» – Τι γίνεται με τη Ζαπορίζια
Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται από την αρχή του πολέμου για επιθέσεις σε ενεργειακούς - ακόμα και πυρηνικούς - στόχους
Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) αποπειράθηκε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ στη Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή.
Ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία συνεχίζεται χωρίς ορατό τέλος
Το drone καταρρίφθηκε κοντά σε χώρο αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου, πρόσθεσε το ρωσικό πρακτορείο.
Ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ρωσίας.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
A Ukrainian drone attempted to attack #Russia’s #Kursk nuclear power station, the state-run news agency TASS says, citing an unnamed source.https://t.co/rayUDTNE7g
— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) August 23, 2024
Τι ισχύει για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 14 από τα 16 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις σε επίθεσή τους στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας.
«Τα συστήματά μας αντιαεροπορικής άμυνας επιχείρησαν στις περιφέρειες Τσερκάσι, Κιροβοχράντ, Πολτάβα και Σούμι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Παράλληλα η ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πυρηνικός σταθμός που ελέγχεται από τη Ρωσία στην Ζαπορίζια της Ουκρανίας λειτουργεί κανονικά αφού τα αυτόματα συστήματά του απενεργοποίησαν μια γραμμή υψηλής τάσης.
Ο πυρηνικός σταθμός που βρίσκεται σε αδράνεια στηρίζεται στην ενέργεια που λαμβάνει έξωθεν για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας των αντιδραστήρων του. Η Rosatom διευκρίνισε ότι ενέργεια παρέχεται στον σταθμό μέσω άλλης γραμμής υψηλής τάσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ναζιστικοί χαιρετισμοί σε συναυλίες Κροάτη τραγουδιστή στη Βοσνία – Έρευνα από τις Αρχές
- Με διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΕΣΥ βρέθηκε αντιμέτωπος ο Άδωνις Γεωργιάδης και όχι με τον «κομμουνιστικό κίνδυνο»
- Ηλεία: Στο εδώλιο ο 39χρονος για τον βιασμό και την δολοφονία της 11χρονης ανιψιάς του
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/2): Δράση με μπασκετικό Copa del Rey, Bundesliga και Serie A
- Λάρισα: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά και «κατάπιε» αυλές και σπίτια
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Εντός του 2026 η καθολική εφαρμογή της σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

