Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (23/08) σε αγροτική έκταση στην περιοχή Δεμίρι Αρκαδίας.
Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, οι φλόγες εκδηλώθηκαν αρχικά στην Κερασίτσα του δήμου Τρίπολης κοντά στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης.
Οι άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά προς Δεμίρι
Η φωτιά όμως, λόγω των ανέμων, επεκτάθηκε και πέρασε τον δρόμο με τον αέρα να την σπρώχνει προς τον οικισμό Δεμίρι.
Άμεσα ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σημείο η Πυροσβεστική για την κατάσβεσή της.
Συναγερμός στην Πυροσβεστική – «Σηκώθηκαν» και αεροσκάφη
Για την επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.
Επιπλέον, παρέχεται συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
#Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Δεμίρι #Αρκαδία. Κινητοποιήθηκαν 40 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 9ηςΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 2 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).