Ουκρανία: Για εκατοντάδες Ρώσους αιχμαλώτους μιλά αξιωματούχος – «Πάνω από 150 ανά κάποιες ημέρες»
Η Ουκρανία προχώρησε σε αιφνιδιαστική εισβολή στο Κουρσκ, με τον ρωσικό στρατό να μην έχει καταφέρει να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις
Η Ουκρανία έχει πιάσει εκατοντάδες Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου μέσα σε λίγες ημέρες στη διασυνοριακή στρατιωτική επιχείρησή της στο Κουρσκ, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.
Όλα δείχνουν ότι το Κίεβο έχει αλλάξει την τακτική του
Ο Ολέξι Ντροζντένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στην ουκρανική πόλη Σούμι, δήλωσε ότι η επίθεση είχε καλύτερη πορεία από την αναμενόμενη και ότι την πρώτη ημέρα υπήρξαν μόνο 15 θύματα που χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.
«Μερικές φορές υπάρχουν περισσότεροι από 100 ή 150 αιχμάλωτοι πολέμου την ημέρα», δήλωσε στον Guardian ο Ντροζντένκο. Πολλοί από τους Ρώσους στρατιώτες που φρουρούν τα σύνορα είναι νεαροί κληρωτοί. «Δεν θέλουν να μας πολεμήσουν», πρόσθεσε.

Πηγή φωτογραφίας: Julia Kochetova / The Guardian
«Ταμείο ανταλλαγής»
Πολλά βίντεο έχουν κυκλοφορήσει με Ουκρανούς να συλλαμβάνουν αιχμαλώτους πολέμου, μεταξύ άλλων στα σύνορα τις πρώτες ώρες της εισβολής την Τρίτη 6 Αυγούστου. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι το Κίεβο αυξάνει το «ταμείο ανταλλαγής» για την ανταλλαγή με αιχμαλώτους πολέμου που κρατούνται από τη Ρωσία.
Το Σούμι είναι η ουκρανική πόλη που βρίσκεται πιο κοντά στην εισβολή και ο Ντροζντένκο δήλωσε ότι συμμετείχε στενά στον σχεδιασμό της επιχείρησης, αλλά είχε ορκιστεί να τηρήσει το απόρρητο.
Άλλοι τοπικοί πολιτικοί ηγέτες, ιδίως ο κυβερνήτης της περιοχής Σούμι, Βολοντίμιρ Αρτιούχ, δήλωσαν ότι δεν ειδοποιήθηκαν εκ των προτέρων, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο Ντροζντένκο ανήκε σε έναν έμπιστο κύκλο.
«Βλέπουμε μόνο ένα μέρος αυτής της επιχείρησης, στο μέλλον θα δούμε διάφορα στάδια», δήλωσε ο Ντροζντένκο, χαρακτηρίζοντας την εισβολή ως «όχι σαν προηγούμενες επιδρομές» από την Ουκρανία στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ στα ανατολικά, οι οποίες καθοδηγούνταν σε μεγάλο βαθμό από ρωσικές ομάδες κατά του Κρεμλίνου.
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)

















![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442