Φωτιά στην Αττική: Αντιδράσεις των πολιτικών για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά και όσους δοκιμάζονται
Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για τη μεγάλη φωτιά που καίει στη βορειοανατολική Αττική
Το δικό τους μήνυμα προς συμπαράσταση όσων δοκιμάζονται από τη φωτιά στην Αττική αλλά και των πυροσβεστών που έχουν ριχτεί στη άνιση μάχη για την κατάσβεσή της έστειλαν αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωσή του ανέφερε πριν από λίγο ότι οι σκέψεις είναι στους κατοίκους, στους εθελοντές και στους πυροσβέστες.
Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «η σκέψη μας είναι στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, που δοκιμάζονται, καθώς και στις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Αυτή την ώρα πρωτεύει η κατάσβεση, όμως την επόμενη μέρα επείγει επιτέλους ένα εθνικό σχέδιο πρόληψης της κλιματικής κρίσης. Κάθε καλοκαίρι χάνουμε τους λιγοστούς εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου, καταστρέφονται περιουσίες και κινδυνεύουν ζωές».
Κασσελάκης: Κουράγιο σε όλους
Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ευχήθηκε κουράγιο στους πολίτες, στους πυροσβέστες και στους εθελοντές. «Αυτήν τη σιγμή, τίποτα άλλο» τόνισε.
Κουράγιο στους συμπολίτες μας.
Στους πυροσβέστες μας.
Στους εθελοντές μας.
Αυτήν τη στιγμή, τίποτα αλλο…— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) August 11, 2024
Κουτσούμπας: «Καίγεται ο πνεύμονας της πρωτεύουσας»
Στο πλευρό των πυρόπληκτων στον Βαρνάβα βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέροντας ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη και αυτό που επείγει είναι να διατεθούν όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις έτσι ώστε να σβηστούν όλα τα μέτωπα της φωτιάς που αναζωπυρώνονται συνεχώς».
«Μιλάμε για μια περιοχή που είναι ο πνεύμονας της πρωτεύουσας, όλης της Αττικής, και θα έπρεπε από αυτή την άποψη να υπάρχει συνεχές και μόνιμο ενδιαφέρον όλων των κυβερνήσεων, του κράτους, της σημερινής κυβέρνησης, και όχι στο παραπέντε ή στο και πέντε όπως τώρα» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
Και πρόσθεσε: «Έπρεπε να υπάρξει πρόληψη, σχέδιο ολοκληρωμένο προστασίας των δασών. Η περιοχή έχει καεί πολλές φορές, έχει αναγεννηθεί , αλλά δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες που θα μπορούσαν να προστατέψουν αυτόν τον πνεύμονα της πατρίδας μας. Από αυτή τη σκοπιά λέμε ότι θα έπρεπε ‘χτες’ να έχουν ανοιχτεί όλοι οι δασικοί δρόμοι, θα έπρεπε ‘χτες’ να έχει καθαριστεί το δάσος, θα έπρεπε ‘χτες’ να έχουν παρθεί όλα τα μηχανήματα, οι υποδομές, το προσωπικό το απαραίτητο και να είχε εκπαιδευτεί ο πληθυσμός για τέτοιες καταστάσεις».
- Ποιοι είναι οι λόγοι που ο τελικός του Champions League διεξάγεται τόσο νωρίς…
- Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Φεύγουν οι εκδρομείς – Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ Κηφισού, λιμάνι Πειραιά και Λεωφόρο Αθηνών
- Αμαλία Κωστοπούλου – Τζέικ Μέντγουελ: To λαμπερό beach πάρτι πριν τον γάμο
- Κρήτη: Δολοφονία το τροχαίο του προέδρου της κοινότητας Απεσωκαρίου – Τι αποκαλύπτει ο άνθρωπος που «είδε» το έγκλημα
- Stoiximan GBL: Συνέχεια στους ημιτελικούς με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
- Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 67χρονος που είχε βρεθεί μαχαιρωμένος στον Εύοσμο
- Η ΕΛΑΣ γίνεται κόμμα – Kαμπάνια στην κοινωνία και οικονομική εξόρμηση στα νέα μέλη
- Η απόλυτη «μάχη» για τον πρωταθλητή Ευρώπης – Παρί Σεν Ζερμέν και Άρσεναλ στον τελικό του Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 30.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-nickmayer-4118825-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442