
Γάζα: Εκεχειρία ζητά ο ΠΟΥ για να αντιμετωπιστεί η επιδημία πολιομυελίτιδας
Ο ΠΟΥ έχει στείλει ένα εκατομμύριο εμβόλια στη Γάζα αλλά για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα ζητά κατάπαυση πυρός
Οι πόλεμοι έχουν εξουδετερώσεις τις τιτάνιες προσπάθειες που έχουν γίνει για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας δήλωσε η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Μάργκαρετ Χάρις, μετά την κήρυξη επιδημίας στη Γάζα από το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.
«Ήμασταν στο σημείο να την εξαλείψουμε», σημείωσε η Χάρις στο Al Jazeera. «Αλλά με τις συγκρούσεις που ξέσπασαν σε όλο τον κόσμο, όλη αυτή η δουλειά, όλα αυτά τα εκατομμύρια δολάρια πήγαν χαμένα, επειδή απλά πήγαμε πίσω», πρόσθεσε.
Ο πόλεμος που διαρκεί περισσότερο από εννέα μήνες στη Γάζα έχει καταστρέψει τα συστήματα αποχέτευσης και ύδρευσης
Τα κρούσματα πολιομυελίτιδας έχουν μειωθεί κατά 99% παγκοσμίως από το 1988, χάρη στις εκστρατείες μαζικού εμβολιασμού, και οι προσπάθειες συνεχίζονται για την εξάλειψή της παντού.
Παράλυση και θάνατος
«Το μεγαλύτερο μέρος αυτών που έχουν προσβληθεί από πολιομυελίτιδα, το 75%, μπορεί κάλλιστα να είναι ασυμπτωματικό – συμβαίνει με πολλούς ιούς. Το πρόβλημα είναι ότι αν είστε ένας από αυτούς που παθαίνουν μια σοβαρή μορφή μπορεί να μείνετε παράλυτος για όλη σας τη ζωή ή να πεθάνετε», είπε.
Στη Γάζα ο πόλεμος που διαρκεί περισσότερο από εννέα μήνες έχει καταστρέψει τα συστήματα αποχέτευσης και ύδρευσης.

Παλαιστίνιοι προσπαθούν να επιστρέψουν στη Χαν Γιούνις μετά τον νέο βομβαρδισμό της περιοχής
Το Ισραήλ ξεκίνησε να εμβολιάζει τους στρατιώτες του
Για την αποτροπή εξάπλωσης της ασθένειας, ο ΠΟΥ στέλνει στη Γάζα περισσότερα από ένα εκατομμύριο εμβόλια, τα οποία προορίζονται κυρίως για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, την πληθυσμιακή ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο από την ασθένεια.
Ωστόσο για να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί η Χάρις δήλωσε ότι χρειάζεται εκεχειρία.
Στο μεταξύ, το Ισραήλ ξεκίνησε τη διάθεση εμβολίων στους στρατιώτες που υπηρετούν στη Λωρίδα της Γάζας.
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»





