Θανατηφόρο τροχαίο στην Πτολεμαΐδα: Νεκρός 16χρονος συνεπιβάτης σε μηχανή – Ανήλικος ο οδηγός
Κατά πληροφορίες, ο κάτοχος του οχήματος φέρεται να έδωσε τη μηχανή στους ανήλικους για να κάνουν βόλτα - Σκοτώθηκε ακαριαία ο 16χρονος συνεπιβάτης, «μάχη» για τη ζωή του δίνει ο 17χρονος οδηγός
Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (27/07) στην Πτολεμαΐδα, όταν ένας 16χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή που οδηγούσε ένας άλλος ανήλικος.
Η μοιραία βόλτα με τη μηχανή
Το θανατηφόρο τροχαίο με μηχανή έγινε στον επαρχιακό δρόμο Πτολεμαΐδας-Ασβεστόπετρας, όταν ο ανήλικος οδηγός -ηλικίας 17 ετών- έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε σε χαντάκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του e-ptolemeos.gr, από το σοβαρό τροχαίο τραυματίστηκε σοβαρά ο 17χρονος οδηγός. Δυστυχώς, ο 16χρονος συνεπιβάτης της μηχανής άφησε την τελευταία του πνοή στη άσφαλτο μετά τη σφοδρή πρόσκρουση στο οδόστρωμα.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφορό του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες. Ο 16χρονος διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ ο ανήλικος οδηγός της μηχανής μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται δίνοντας «μάχη» για τη ζωή του.
Σημειώνεται ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το φρικτό τροχαίο παραμένουν αδιευκρίνιστες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μηχανή φέρεται να ανήκε σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο έδωσε το δίκυκλο όχημα στα ανήλικα παιδιά για να κάνουν μια βόλτα στην περιοχή, ώσπου συνέβη το μοιραίο.
Προανάκριση για το τραγικό δυστύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας.
Αύριο το τελευταίο «αντίο» στον 16χρονο
Αύριο θα τελεστεί η κηδεία του αδικοχαμένου Γιώργου, του παιδιού που επέβαινε στη μηχανή που έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή, όταν ξέφυγε της πορείας της και κατέληξε σε χαντάκι.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων