Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η γ’ δόση – Ποιο το χάνουν
Υπενθυμίζεται, ότι για την πληρωμή αυτής της δόσης στο επίδομα παιδιού, είναι αναγκαίο να έχει κατατεθεί η φορολογική δήλωση των δικαιούχων
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το επίδομα παιδιού και την καταβολή της τρίτης δόσης από τον ΟΠΕΚΑ, που καλύπτει τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
Το επίδομα θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου, που είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ωστόσο τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την Τρίτη το βράδυ.
Το επίδομα παιδιού
Υπενθυμίζεται, ότι για την πληρωμή αυτής της δόσης, είναι αναγκαίο να έχει κατατεθεί η φορολογική δήλωση των δικαιούχων.
Επιπλέον, την ίδια ημέρα από τις 8:00 π.μ., θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα Α21–Επίδομα Παιδιού για νέες αιτήσεις. Η πλατφόρμα παραμένει προσωρινά κλειστή από την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024.Α.
Σημειώνεται στους δικαιούχους ότι για να είναι επιλέξιμοι για το επίδομα παιδιού, πρέπει η αίτησή τους να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.
Οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού
Οι αιτήσεις που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά δεν θεωρούνται επίσημα υποβληθείσες και δεν εξετάζονται. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επιδόματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.
Αλλαγές στα επιδόματα
Η κυβέρνηση σχεδιάζει ριζικές αλλαγές στα επιδόματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συσταθεί ήδη μία διυπουργική ομάδα εργασία με τρεις άξονες αλλαγών για τα βασικά επιδόματα. Πρόκειται για:
Επίδομα τέκνων: Αναζητούνται λύσεις για να ενισχυθούν οι οικογένειες με παιδιά που έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα και να ξεκινήσει να εφαρμόζεται η πολιτική του 2ου παιδιού που θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση.
Επίδομα στέγασης: Έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα εδώ και αρκετό καιρό με αποτέλεσμα να ροκανιστεί από τον πληθωρισμό. Η αύξηση είναι ζητούμενο αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην ξεφύγει το δημοσιονομικό κόστος.
Επίδομα ανεργίας: O στόχος είναι το ύψος του να αποσυνδεθεί από τον κατώτατο μισθό και να συνδεθεί με τον μέσο μισθό του κάθε εργαζόμενους της τελευταίας 3ετίας. Έτσι, σε περίπτωση απόλυσης, δεν θα γκρεμίζεται το μηνιαίο εισόδημα του εργαζόμενου.
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























![Έτοιμο φαγητό: Στροφή των Ελλήνων λόγω έλλειψης χρόνου [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/rowan-freeman-clYlmCaQbzY-unsplash-1200x855-1-315x220.jpg)












![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442