Σε ύφεση η φωτιά στα Χανιά – Χωρίς ενεργό μέτωπο
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται για επιτήρηση των καμένων περιοχών και τυχόν αναζωπυρώσεις - Κάηκαν αγροτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, ελαιώνες και καλαμιώνες.
Απέδωσαν μετά από ώρες οι τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά της φωτιάς στο Ανατολικό Σέλινο, στο χωριό Αγριλές και την ευρύτερη περιοχή.
Αυτήν την ώρα, η φωτιά είναι σε ύφεση, χωρίς κάποιο ενεργό μέτωπο.
Από τροχαίο
Πληροφορίες θέλουν η φωτιά να εκδηλώθηκε λόγω τροχαίου συμβάντος στην περιοχή και παρά τις αρχικές άμεσες προσπάθειες κατάσβσεσης, πήρε διαστάσεις με τη βοήθεια του ανέμου που επικρατούσε στην περιοχή.
Τρία μηνύματα του 112 επιστράτευσαν τους κατοίκους, που στο δεύτερο κλήθηκαν και εκκένωσαν τα χωριά Αγριλέ και Λιβάδα ενώ στο τρίτο εκκενώθηκαν τα χωριά Μάζα και Παππαδιανά, όταν και οι φλόγες προχωρούσαν προς Ροδοβάνι.
Στο έργο της κατάσβεσης, επιχείρησαν αρχικά τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, πάνω από 130 πυροσβέστες από το σύνολο των δυνάμεων του νησιού, πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, κάτοικοι της περιοχής, μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου, υδροφόρες, ενώ αργά το απόγευμα επιχείρησαν και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.
Δύσκολη φωτιά
Αυτή την ώρα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται για επιτήρηση των καμένων περιοχών και τυχόν αναζωπυρώσεις με τις φλόγες να έχουν αφήσει πίσω τους καμένες αγροτολιβαδικές, αγροτικές εκτάσεις, ελαιώνες και καλαμιώνες.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Τσαπάκος, έκανε λόγο για “δύσκολη περίπτωση με εχθρό τον καιρό, όμως υπήρξε συντονισμός και ταχύτητα δράσης, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν τα εναέρια μέσα και τα τέσσερα Καναντέρ. Περί τις 21.00 το βράδυ καταφέραμε και παύσαμε τη φωτιά. Παραμένουν οι πυροσβέστες, ενώ και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας φτάνει απόψε στα Χανιά”.
- Σύγκρουση Ryanair – Fraport για τις χρεώσεις στα ελληνικά αεροδρόμια – Σφοδρές αντιδράσεις
- Μπορεί η γιόγκα να τα βάλει με τις ημικρανίες;
- Καιρός: Έως τους 28 βαθμούς «σκαρφαλώνει» η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει
- Pax Sinica: To δώρο του Τραμπ στον Σι ενόψει της επίσκεψής του στην Κίνα
- Η «κρυφή» πλευρά του Κάμα Σούτρα: Γυναικεία επιθυμία, συναίνεση και σεβασμός
- Η τελειότητα δεν φέρνει την ευτυχία
- Η Βρετανία βγαίνει διαιρεμένη μετά τις εκλογές – Τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας ενισχύονται διαρκώς
- H Eλλάδα στο Ευρωβαρόμετρο: Σε κακή οικονομική κατάσταση το 46% – Δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση το 77%
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)














































![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442