«Καλώ όλους να καταθέσουν τα όπλα, ειρήνη για όλους» – Μήνυμα Γκουτέρες ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων
Ο Αντόνιο Γκουτέρες αναγνώρισε τη δύναμη του αθλητισμού «να φέρει ελπίδα. Να ενώσει τους ανθρώπους»
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, απηύθυνε σήμερα (23/7) έκκληση για ειρήνη, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε στην 142η Σύνοδο της ΔΟΕ στο Παρίσι, στο οποίο επίσης αναγνώρισε την κοινή αποστολή του Ολυμπιακού Κινήματος και των Ηνωμένων Εθνών.
Στο μήνυμά του, που θα μεταδοθεί και στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναγνώρισε τη δύναμη του αθλητισμού «να φέρει ελπίδα. Να υπερβούμε τους πολιτισμούς. Να ενώσει τους ανθρώπους. Να προωθήσουμε τον αμοιβαίο σεβασμό και το δίκαιο παιχνίδι».
«Χτίστε γέφυρες – Καταθέστε τα όπλα»
Ο Αντόνιο Γκουτέρες σημείωσε ότι αυτά τα ιδανικά, που βρίσκονται στην καρδιά του Ολυμπιακού Κινήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι «και τα ιδανικά των Ηνωμένων Εθνών».
«Στο πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, καλώ όλους να καταθέσουν τα όπλα. Χτίστε γέφυρες. Προωθείστε την αλληλεγγύη. Και προσπαθήστε για τον απώτερο στόχο: ειρήνη για όλους», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.
Ολοκλήρωσε το μήνυμά του, αποτίοντας φόρο τιμής στους αθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, ευχόμενος κάθε επιτυχία και λέγοντας: «Μας εμπνέετε να κάνουμε μεγαλύτερα όνειρα».
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442