Ολυμπιακοί Αγώνες: Σημαιοφόρος των ΗΠΑ o ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας που έχει την τιμή
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα είναι ο σημαιοφόρος των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον 39χρονο σούπερ σταρ να γίνεται ο πρώτος Αμερικανός μπασκετμπολίστας που θα έχει αυτή την τιμή
Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή (26/7) στο Παρίσι, με τις τελευταίες λεπτομέρειες της Τελετής Έναρξης να διευθετούνται.
Μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ακόμα ένας σταρ του ΝΒΑ θα δώσει το «παρών» στη Τελετή Έναρξης, καθώς όπως ανακοίνωσε η Team USA ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα είναι ο ένας εκ των δύο σημαιοφόρων των ΗΠΑ.
Ο παγκόσμιος σούπερ σταρ είναι ο πρώτος μπασκετμπολίστας των ΗΠΑ που επιλέγεται για να κρατήσει τη σημαία, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έχει κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με την Εθνική ΗΠΑ, το 2008 και το 2012.
«Είναι μία απίστευτη τιμή να εκπροσωπείς τις Ηνωμένες Πολιτείες σε παγκόσμιο επίπεδο, ειδικά σε μία στιγμή που μπορεί να ενώσει όλο τον κόσμο. Για ένα παιδί από το Άκρον, η ευθύνη αυτή σημαίνει τα πάντα, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την οικογένειά μου, για όλα τα παιδιά στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τους συμπαίκτες μου, τους υπόλοιπους Olympians και τόσο πολλούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα με μεγάλες προσδοκίες. Ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να μας φέρνει όλους κοντά και είμαι περήφανος που θα είμαι μέρος μίας τόσο σημαντικής στιγμής» αναφέρει σε δήλωσή του ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.
Η γυναίκα σημαιοφόρος της Team USA αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο (23/7). Και οι δύο επιλογές, έγιναν μέσω ψηφοφορίας μεταξύ των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Παρίσι.
Δείτε την ανάρτηση
Fit to lead ?
The moment LeBron James found out he will be the first ?? #USABMNT athlete to serve as a @TeamUSA Flag Bearer. pic.twitter.com/kEWK45BBQH
— USA Basketball (@usabasketball) July 22, 2024
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- Μπάρμπεκιου για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (pic,vid)
- ΕΠΟ: Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης δίνει δικαιώματα
- Μουντιάλ: Σχεδόν 20 δισ. δολάρια το οικονομικό αποτύπωμα στις ΗΠΑ
- Καραλής: «Χρειάζομαι ξεκούραση και αποθεραπεία – Μεγάλος στόχος το χρυσό στο Ευρωπαϊκό»
- Ευρωπαϊκό Κ18: «Χρυσή» η Ελένη Ιακωβάκη στα 400μ., με μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442