ΣΥΡΙΖΑ: Λανθασμένη η κατεύθυνση του ν/σ για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση – Στο ΚΕΘΕΑ Παναγιωτόπουλος και Λινού
«Επιβεβαιώθηκε η πανθομολογούμενη κάθετη διαφωνία απέναντι σε αυτή την αντιμεταρρύθμιση της κυβέρνησης και το καθολικό αίτημα για την απόσυρση αυτού του αντικοινωνικού νομοσχεδίου», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Το πρόγραμμα «ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ» επισκέφθηκαν ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και η βουλευτής του κόμματος Αθηνά Λινού, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και στήριξης στις δομές απεξάρτησης και πρόληψης, «που έρχεται να ‘σαρώσει’ το αναχρονιστικό και αντιεπιστημονικό νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής ‘μεταρρύθμισης»’, το οποίο έχει καταθέσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Στη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ και συζητώντας με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, «επιβεβαιώθηκε η πανθομολογούμενη κάθετη διαφωνία απέναντι σε αυτή την αντιμεταρρύθμιση της κυβέρνησης και το καθολικό αίτημα για την απόσυρση αυτού του αντικοινωνικού νομοσχεδίου, το οποίο θα γυρίσει τη χώρα μας δεκαετίες πίσω στο σοβαρό αυτό τομέα μέριμνας των εξαρτημένων ατόμων, απεξάρτησής τους και πρόληψης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ν/σ για την ψυχική υγεία έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων
Το έργο στο πρόγραμμα «ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ» που περιλαμβάνει «Πρόγραμμα προσέγγισης χρηστών στον δρόμο», «Ειδικό Κέντρο Άμεσης Πρόσβασης» στην περιοχή της Ομόνοιας, «Μονάδα Σωματικής Υγείας» και «Μονάδα Ψυχικής Υγείας», όπως και τα άλλα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, καθώς και η διαφορετικότητα όλων των δομών πανελλαδικά, αποδεικνύουν την «ολότελα λανθασμένη κατεύθυνση του νομοσχεδίου με τη συγχώνευση δομών με τελείως διαφορετική προσέγγιση της απεξάρτησης», ανέφεραν από κοινού ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και η Αθηνά Λινού.
Τέλος, δήλωσαν την αμέριστη στήριξη, στο κοινοβούλιο και στους δρόμους, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα, για να μπορούν να έχουν οι εξαρτημένοι από ουσίες και οι οικογένειές τους ένα παράθυρο στο μέλλον.
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes του, μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών-μελών της
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442