
Γαλλία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο ταραχών – Επί ποδός 30.000 αστυνομικοί σε μεγάλες πόλεις
Η ανησυχία είναι έντονη, καθώς σε κανάλια ακροδεξιών προωθούνται λίστες με συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και ακροαριστερών και δίνονται οδηγίες για επιθέσεις.
Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στη Γαλλία, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα ξεσπάσουν επεισόδια μετά τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών.
Επί ποδός βρίσκονται σε όλη τη χώρα 30.000 αστυνομικοί, ενώ οι καταστηματάρχες στις μεγάλες πόλεις προετοιμάζονται για τα χειρότερα, καθώς φράζουν πόρτες και παράθυρα για να αποτρέψουν τις ζημιές που προκαλούνται από ταραχοποιούς.

Εργάτες τοποθετούν ξύλινα πάνελ για την προστασία βιτρίνας καταστήματος στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σήμερα (7/7) σε επιφυλακή στο Παρίσι και στις γύρω περιοχές για να «διασφαλίσουν ότι η ριζοσπαστική δεξιά και η ριζοσπαστική αριστερά δεν θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να προκαλέσουν χάος».
Η ανησυχία είναι έντονη, αφού σε κανάλια ακροδεξιών προωθούνται λίστες με συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και ακροαριστερών. Στα ίδια κανάλια μάλιστα ενθαρρύνονται οι αντισυγκεντρώσεις και δίνονται οδηγίες για επιθέσεις.
Τέσσερις συλλήψεις για επίθεση στην κυβερνητική εκπρόσωπο
Σημειώνεται ότι τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένα κάτω των 18 ετών, συνελήφθησαν αφού η κυβερνητική εκπρόσωπος, Πρίσκα Τεβενό, δήλωσε ότι η ίδια και η ομάδα της δέχθηκαν επίθεση το βράδυ της Τετάρτης (3/7), ενώ αναρτούσαν αφίσες προεκλογικής εκστρατείας στην Μεντόν, έξω από το Παρίσι.
Η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού στο Σαβουά, η Μαρί Ντοσί, δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από έναν καταστηματάρχη
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και ακόμα ένας συνεργάτης της τραυματίστηκαν, όταν ζήτησαν από περίπου 10 νεαρούς να σταματήσουν να παραποιούν τις αφίσες της προεκλογικής εκστρατείας και αυτοί τους επιτέθηκαν. «Τους είπαμε, χωρίς να γίνουμε επιθετικοί, ότι η παραποίηση αφισών δεν επιτρέπεται», δήλωσε η Τεβενό στη Le Parisien. Σύμφωνα με την ίδια, η αστυνομία έφτασε σχεδόν πέντε λεπτά μετά την επίθεση.
«Η βία δεν είναι ποτέ η απάντηση. Θα συνεχίσω την εκστρατεία μου», έγραψε η Τεβενό στο X.
Μια υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού στο Σαβουά, η Μαρί Ντοσί, δήλωσε επίσης ότι δέχθηκε επίθεση, από έναν καταστηματάρχη σε μια αγορά την Τετάρτη.
Το ίδιο και ο Νίκολας Κονκέρ. Όπως είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δέχθηκε επίθεση ενώ μοίραζε προεκλογικά φυλλάδια στην πόλη του Χερβούργου την Τρίτη.
«Ας απορρίψουμε το κλίμα βίας και μίσους που επικρατεί», έγραψε ο πρωθυπουργός,Γκαμπριέλ Αττάλ στο X, προσθέτοντας ότι η βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν «καμία θέση στη δημοκρατία μας».
Ce soir, une candidate, Prisca Thevenot, et des membres de son équipe de campagne ont été agressés par quatre individus à Meudon alors qu’ils collaient des affiches électorales.
La violence et les intimidations n’ont pas leur place dans notre démocratie.
Elles n’ont pas leur…
— Gabriel Attal (@GabrielAttal) July 3, 2024
- Δήμος Πάρου: Ζητάει έργα προστασίας του Δρυού Πάρου από κατολισθήσεις και θαλάσσια διάβρωση
- UEFA Conference League: Κρίσταλ Πάλας και Ράγιο Βαγιεκάνο κοντράρονται στον τελικό για μια θέση στην Ιστορία
- Greece Is One of the World’s Hottest Climate Crisis Hot Spots
- Δύο νέα αντιπλημμυρικά σε «Τρίκκη» και περιοχή οδού Μετεώρων
- Θάντερ – Σπερς 127-114: Νίκησαν οι πρωταθλητές και είναι ένα βήμα από τους τελικούς του NBA (vids)
- Άνδρος: Το νησί που ξεχωρίζει για την ηρεμία και την αυθεντικότητά του σε αφιέρωμα των βρετανικών Times



