ΑΑΔΕ: Μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής με εμπόριο κινητών τηλεφώνων – Πρόστιμα άνω των 130 εκατ. ευρώ
Ο ειδικός λογάριθμος της ΑΑΔΕ χτύπησε κόκκινο, και τους οδήγησε σε δύο επιχειρήσεις, οι οποίες πωλούσαν κινητά και έβαζαν στην τσέπη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να τα δηλώνουν
Ο ειδικός λογάριθμος της ΑΑΔΕ χτύπησε κόκκινο, και τους οδήγησε σε δύο επιχειρήσεις, οι οποίες πωλούσαν κινητά και έβαζαν στην τσέπη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να τα δηλώνουν
Ένα μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής μέσω εμπορίου κινητών τηλεφώνων εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Ο έλεγχος συνεχίζεται τόσο στις υπόλοιπες χρήσεις των τριών επιχειρήσεων, όσο και σε άλλες εταιρείες, που πωλούν κινητά μέσω market places και άλλων πλατφορμών
Ο ειδικός λογάριθμος της ΑΑΔΕ χτύπησε κόκκινο, και τους οδήγησε σε δύο επιχειρήσεις, οι οποίες πωλούσαν κινητά και έβαζαν στην τσέπη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να τα δηλώνουν.
Μετά από τον συναγερμό του λογαρίθμου, οι ελεγκτές προχώρησαν σε τριπλή διασταύρωση των στοιχείων από το market place, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις έκαναν τις πωλήσεις, το myDATA και το VIES, δηλαδή το σύστημα ενδοκοινοτικών συναλλαγών.
Τι βρήκαν;
Ότι, το 2017 και 2018, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δήλωναν εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Δηλαδή, διέθεταν τα προϊόντα τους εντός Ελλάδος, χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού, ενώ ταυτόχρονα, εκδίδοντας εικονικά παραστατικά, δήλωναν για τα ίδια προϊόντα ενδοκοινοτική παράδοση σε αποθήκες, που διατηρούσαν εκτός ελλαδικού χώρου, αποφεύγοντας έτσι την απόδοση του ΦΠΑ.
Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, στις εν λόγω οντότητες, καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ποσού 54,2 εκατομμυρίων ευρώ και 76 εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχη πρακτική εφάρμοζε και τρίτη επιχείρηση, όμως σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Σε αυτήν, καταλογίστηκε πρόστιμο 320.000 ευρώ.
Έλεγχος και σε άλλες εταιρείες
Ο έλεγχος συνεχίζεται τόσο στις υπόλοιπες χρήσεις των τριών επιχειρήσεων, όσο και σε άλλες εταιρείες, που πωλούν κινητά μέσω market places και άλλων πλατφορμών.
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)













































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442