Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 37χρονος που είχε συλληφθεί για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας
Ισχυρίστηκε, χωρίς βεβαίως να πείσει, ότι ως μηχανικός σε ζητήματα ασφαλείας Διαδικτύου έκανε αναζητήσεις και λόγω «περιέργειας» κατέβασε το αρχείο που... ξέχασε να σβήσει
Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 37χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Απέδωσε την εμπλοκή του στο επάγγελμά του ως μηχανικός σε ζητήματα ασφαλείας Διαδικτύου αλλά δεν έπεισε την έδρα
Ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, ενώ διαπιστώθηκε να κατέχει στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ένα αρχείο με δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου που απεικόνιζαν ανηλίκους κάτω των 15 ετών.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία έτσι όπως του αποδόθηκε στην κακουργηματική της μορφή. Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ, ανέφερε ότι απέκτησε το συγκεκριμένο υλικό στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web), όπου πραγματοποιούσε αναζητήσεις λόγω της ενασχόλησής του ως μηχανικός με ζητήματα ασφαλείας του Κυβερνοχώρου.
Φέρεται δε, να απέδωσε στην «περιέργειά του» το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αρχείο περιήλθε στην κατοχή του, ενώ «αμέλησε», όπως είπε, να το διαγράψει.
Δεν έπεισε όμως με τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα και ανακρίτρια που ομόφωνα τού έδειξαν τον «δρόμο» προς τη φυλακή.
Η σύλληψη
Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνελήφθη ένας 37χρονος στη Θεσσαλονίκη. Ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, ενώ διαπιστώθηκε να κατέχει αρχεία με πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται ανήλικοι.
Εις βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια, από την οποία πήρε προθεσμία και παραμένει κρατούμενος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Αϊτή: Ο μισός πληθυσμός και πλέον αντιμετωπίζει οξεία διατροφική ανασφάλεια
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442