Εκλογές ΗΠΑ: Ένας στους τρεις ζητά να αποσυρθεί ο Μπάιντεν
Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του
Μετά την εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, ένας στους τρεις Δημοκρατικούς πιστεύει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα στις ΗΠΑ, ενώ θεωρούν ότι μόνον η Μισέλ Ομπάμα μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα δε με δημοσκόπηση του Reuters, κανείς εκλεγμένος Δημοκρατικός δεν θα ξεπερνούσε την επίδοση του Μπάιντεν σε μία υποθετική αντιπαράθεση με τον Τραμπ. Διαπιστώθηκε δε ότι τόσο ο 78χρονος Τραμπ όσο και ο 81χρονος Μπάιντεν εξασφαλίζουν την υποστήριξη του 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος δεν έχασε έδαφος μετά το ντιμπέιτ.
Μόνο η Μισέλ Ομπάμα θα νικούσε τον Τραμπ
Από τα κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, σε μια υποθετική «μάχη» με τον Τραμπ, μόνον η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Μπάιντεν: θα συγκέντρωνε ποσοστό 50% έναντι 39% για τον Τραμπ. Σημειώνεται ότι η Μισέλ Ομπάμα έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.
Το 32% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων είπαν ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να αποσυρθεί, αφού δεν κατάφερε στην τηλεμαχία να αποκρούσει τις επιθέσεις του Τραμπ και τους πολυάριθμους ψευδείς ισχυρισμούς του.
Ποιος μπορεί να νικήσει τον Τραμπ
Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του. Στην περίπτωση που αποχωρούσε, οι Δημοκρατικοί που θα ήταν πιθανό να τον αντικαταστήσουν θα είχαν παρόμοια ή και χειρότερη επίδοση από αυτόν απέναντι στον Τραμπ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Για παράδειγμα, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις βρίσκεται μία μονάδα πίσω από τον Τραμπ (42% έναντι 43%), διαφορά εντός του στατιστικού λάθους. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, ανερχόμενο αστέρι του κόμματος, θα τα πήγαινε οριακά χειρότερα, με ποσοστό 39% έναντι 42% για τον Τραμπ.
- Η ΚΝΕ για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
- Μπράιτον: Εκτός για μήνες ο Τζίμας
- Οκτώ σκάφη προσδέθηκαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Νέα Ζηλανδία: Ύστερα από αναμονή ημερών ανακτήθηκε αυγό Φαμπερζέ που είχε… καταπιεί κλέφτης
- Χρόνος, φθορά, αμφισβήτηση, φιλοσοφία: Ο εικαστικός κόσμος της Λυδίας Δαμπασίνα είναι φτιαγμένος από ερωτήματα
- Αγρίνιο: Τρεις 13χρονες συνελήφθησαν για μπούλινγκ σε συμμαθήτριά τους
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα καλά από το σκάσιμο μιας «φούσκας» πολλών τρισ. ευρώ
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-136x85.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442