Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αλκοολισμός: Ποια τα συμπτώματα και πότε κάποιος θεωρείται εξαρτημένος

Αλκοολισμός: Ποια τα συμπτώματα και πότε κάποιος θεωρείται εξαρτημένος

Για το πότε ένας άνθρωπος είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ και πότε θεωρείται περιστασιακός χρήστης, μίλησε ο ψυχίατρος Σωκράτης Εμμανουηλίδης στην εκπομπή «Ελένη». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως το αλκοόλ ευθύνεται για 2,6 εκατομμύρια θανάτους τον χρόνο παγκοσμίως. Ο ψυχίατρος Σωκράτης Εμμανουηλίδης εξηγεί: «Η κατανάλωση αλκοόλ και η εξάρτηση από αυτό έχει αυξηθεί την τελευταία […]

Για το πότε ένας άνθρωπος είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ και πότε θεωρείται περιστασιακός χρήστης, μίλησε ο ψυχίατρος Σωκράτης Εμμανουηλίδης στην εκπομπή «Ελένη». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως το αλκοόλ ευθύνεται για 2,6 εκατομμύρια θανάτους τον χρόνο παγκοσμίως.

Ο ψυχίατρος Σωκράτης Εμμανουηλίδης εξηγεί:

«Η κατανάλωση αλκοόλ και η εξάρτηση από αυτό έχει αυξηθεί την τελευταία περίοδο. Ο άνθρωπος που αντιμετωπίζει θέμα εξάρτησης καταναλώνει μεγάλες ποσότητες και πάρα πολύ συχνά. Ο εξαρτημένος έχει αμηχανία και εκνευρισμό όταν κάποιος από το περιβάλλον του, τού μιλάει για αυτό το θέμα».

Όπως εξηγεί ο ειδικός, ο κοινωνικός χρήστης αλκοόλ πίνει πολύ λιγότερο και πολύ πιο αραιά και συνήθως σε κοινωνικές συνευρέσεις ή σε δραστηριότητες.

Τα συμπτώματα

«Τα συμπτώματα εξάρτησης είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση, η δυσκολία του να σταματήσει και η δυσκολία στην καθημερινότητα. Η ανάπτυξη του προβλήματος μπορεί να είναι χρόνια. Το πρόβλημα μπορεί να ξεκινήσει από την εφηβική ηλικία και να εξελιχθεί αργότερα στην ενήλικη ζωή σε διάφορες φάσεις. Επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο και τις λειτουργίες αυτού. Το οικογενειακό περιβάλλον πρέπει να είναι υποστηρικτικό και όχι απορριπτικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο ψυχίατρος Σωκράτης Εμμανουηλίδης.

Sports in

Ο Αταμάν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε πως ο Εργκίν Αταμάν υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024