Βόρεια Μακεδονία: Ψήφο εμπιστοσύνης λαμβάνει απόψε η κυβέρνηση του VMRO
Η συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε το Σάββατο και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά σήμερα το βράδυ
Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό κόμμα VMRO-DPMNE, με πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.
Η συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε χθες Σάββατο και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά σήμερα το βράδυ, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την ορκωμοσία των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου της χώρας. Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής ξεκινά στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας).
Αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα «Μακεδονία»
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της.
Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας (σ.σ. Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).
Ποιοι θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στη νέα κυβέρνηση της χώρας, της οποίας θα ηγηθεί το VMRO-DPMNE, θα συμμετέχουν επίσης ο αντιπολιτευόμενος αλβανικός συνασπισμός «Αξίζει» και το νεοσύστατο σλαβικό κόμμα «Ξέρω», του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι.
Η τρικομματική αυτή κυβέρνηση θα διαθέτει στη Βουλή τη στήριξη 78 βουλευτών, εκ των 120 που αριθμεί συνολικά η Βουλή και θα διαθέτει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η νέα κυβέρνηση στη χώρα σχηματίζεται μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βόρεια Μακεδονία στις 8 Μαϊου και στις οποίες επικράτησε με μεγάλη διαφορά το VMRO-DPMNE.
- Το 1-0 της ΑΕΚ επί της Τσέλιε με κεφαλιά του Βάργκα (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ έχουν εντάξει ενεργά τις κυβερνοεπιθέσεις στις πολεμικές τους επιχειρήσεις
- Η Νικόλ Κίντμαν αποκάλυψε το χειρότερο φιλί της στη μεγάλη οθόνη – Και δεν έχει καμία σχέση με τον Τομ Κρουζ
- ΗΠΑ: Αντιδράσεις στο Κογκρέσο για την αποστολή τουρκικών F-16 στην κατεχόμενη Κύπρο
- Νετανιάχου: Συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν – Πλήττουμε και κατατροπώνουμε τους εντολοδόχους του
- Νορβηγία: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη υπόπτου μετά από περιστατικό σε συναγωγή στο Τρόντχαϊμ


