Χάλκινο μετάλλιο για την Ντουντουνάκη στα 50μ. πεταλούδα
Ελάχιστα λεπτά μετά το ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Σίσκου, η Άννα Ντουντουνάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ πεταλούδα.
Δεύτερο μετάλλιο μέσα σε λίγα λεπτά πανηγύρισε η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου.
Αυτή τη φορά με την Αννα Ντουντουνάκη, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 50μ. πεταλούδα με 26.18 και εξασφάλισε το δεύτερο μετάλλιο της καριέρας της στην 50άρα πισίνα (μετά το χρυσό του 2021 στα 100μ.), αλλά το πρώτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα, μετά από δύο συνεχόμενες τέταρτες θέσεις.
Η Άννα Ντουντουνάκη ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Η Σάρα Γιούνεβικ πήρε καθαρά την πρώτη θέση με 25.68 και συνέχισε την τρομερή παράδοση της Σουηδίας στα 50μ. πεταλούδα (11ο χρυσό στις 14 διοργανώσεις από το 1999, όταν μπήκαν τα 50άρια στο πρόγραμμα!), ενώ έκπληξη ήταν η δεύτερη θέση της Ρους Βανοτερντάικ από το Βέλγιο (26.08).
Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. πεταλούδα γυναικών:
1. Σάρα Γιούνεβικ (Σουηδία) 25.68
2. Ρους Βανοτερντάικ (Βέλγιο) 26.08
3. Αννα Ντουντουνάκη (ΕΛΛΑΔΑ) 26.18
4. Ταμάρα Ποτότσκα (Σλοβακία) 26.21
5. Γιούλιε Κεπ Γένσεν (Δανία) 26.22
6. Παουλίνα Πέντα (Πολωνία) 26.25
7. Γιάνα Πάβαλιτς (Κροατία) 26.26
8. Αννα Ντόβγκιερτ (Πολωνία) 26.58
- Άνδρος: Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς λίστας με τους κρυφούς παραδείσους
- Κλειστές μέχρι την Παρασκευή σχολικές μονάδες στα Ιωάννινα
- Πλαφόν στο κέρδος καυσίμων και τροφίμων μέχρι τις 30 Ιουνίου
- Ο πόλεμος ανάμεσα στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν στη σκιά του αμερικανο-ισραηλινού πολέμου στο Ιράν
- Η UEC προτείνει εναλλακτικό μοντέλο διανομής των εσόδων της UEFA
- Ηράκλειο: Καρέ – καρέ η στιγμή της έκρηξης σε αυλή σχολείου

