Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη του in περί πολιτικών παρεμβάσεων στους «αδιάφθορους»: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη του in περί πολιτικών παρεμβάσεων στους «αδιάφθορους»: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαξίμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναφερόμενος στις νέες αποκαλύψεις του in τονίζει ότι «προκαλούνται σοβαρά ερωτηματικά από όλα αυτά τα σκοτεινά και δυσώδη που αθροίζονται στα «κατορθώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαξίμου, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφερόμενος στην αποκάλυψη του in και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου περί πολιτικών παρεμβάσεων στους «αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «η δημοσιογραφική έρευνα περιγράφει μια ανεπίτρεπτη κατάσταση πραγμάτων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επίκεντρο την ευαίσθητη υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων».

«Για ποιο λόγο επενέβη το Μαξίμου στις τοποθετήσεις στελεχών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ δεν είχε κανένα δικαίωμα να το πράξει;»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «προκαλούνται σοβαρά ερωτηματικά από όλα αυτά τα σκοτεινά και δυσώδη που αθροίζονται στα «κατορθώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ενώ υπογραμμίζει ότι «τα ερωτήματα γίνονται όλο και πιο πιεστικά».

Καταληκτικά διερωτάται κατά πόσον η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «θα επιλέξει κι αυτά να τα αγνοήσει, όπως και τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις «των πάντων» από ΕΥΠ και Predator, το μπάζωμα της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών, τη κατάντια του κράτους δικαίου με ευθύνη της;».

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα ερωτηματικά που διατυπώνονται, είναι σε συνέχεια αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του in στις 15 Ιουνίου. Τότε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμιζε -μεταξύ άλλων- πως «η ΝΔ συγκαλύπτει, συναλλάσσεται και προστατεύει κέντρα που εξυπηρετούν τα ιδιοτελή συμφέροντα που υπηρετεί».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει:

«Η δημοσιογραφική έρευνα περιγράφει μια ανεπίτρεπτη κατάσταση πραγμάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επίκεντρο την ευαίσθητη υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν υπουργός ήταν ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος και ενώ συσσωρεύονταν ή μία μετά την άλλη οι καταγραφές συνομιλιών ανάμεσα σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας με μέλη της «Greek Mafia».

Αυτό καταδεικνύουν οι καταθέσεις του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας, αλλά και η πιο πρόσφατη, ενός στενού συνεργάτη του τότε υπουργού, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Β. Λαμπρόπουλου στην ιστοσελίδα in.gr.

Απ’ ότι φαίνεται, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαξίμου.

Από αυτό ήρθαν «συστάσεις» για την τοποθέτηση συγκεκριμένων αστυνομικών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με τη μία περίπτωση να μην αποτελεί καν επιλογή, καθώς, «συμπτωματικά», είχε υπηρετήσει στη φρουρά κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, κάτι που συνιστά ασυμβίβαστο για ευνόητους λόγους.

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητη η προσπάθεια δημιουργίας ενός «ομφάλιου λώρου» που ξεκινούσε από το Μαξίμου, περνούσε από το γραφείου Υπουργού και κατέληγε στην Υπηρεσία ελέγχου της διαφθοράς στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε όλα τα παραπάνω αναγκαστικά και εύλογα συνυπολογίζονται οι συνομιλίες της δικογραφίας που βρίσκεται στη Βουλή, ανάμεσα σε αξιωματικό της Αστυνομίας και πρατηριούχο καυσίμων που δολοφονήθηκε από την «Greek Mafia». Συνομιλίες με διαβεβαιώσεις ότι θα εισακουστούν πλήρως οι εισηγήσεις της πολιτικής ηγεσίας. Αλλά και οι καταθέσεις για την απαίτηση πληροφοριών από το γραφείο Υπουργού αναφορικά με τις έρευνες για στελέχη της Αστυνομίας!

Προκαλούνται σοβαρά ερωτηματικά από όλα αυτά τα σκοτεινά και δυσώδη που αθροίζονται στα «κατορθώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για ποιο λόγο επενέβη το Μαξίμου στις τοποθετήσεις στελεχών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ δεν είχε κανένα δικαίωμα να το πράξει;

Ήθελε να θωρακίσει την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε σχέση με την υπόθεση της Greek Mafia και την εμπλοκή αστυνομικών;

Ποιες είναι οι υπουργικές εισηγήσεις, που θα γίνονταν πλέον δεκτές και γιατί προηγουμένως συναντούσαν προσκόμματα;

Γιατί ζητούνταν, κατά παράβαση των κανονισμών, πληροφορίες για την πορεία των ερευνών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε σχέση με συγκεκριμένα στελέχη της Αστυνομίας;

Με ποιο πολιτικό κριτήριο επανέρχεται στην κυβέρνηση ένας υπουργός που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τέτοιας υπόθεσης;

Τα ερωτήματα γίνονται όλο και πιο πιεστικά. Θα επιλέξει κι αυτά να τα αγνοήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις «των πάντων» από ΕΥΠ και Predator, το μπάζωμα της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών, τη κατάντια του κράτους δικαίου με ευθύνη της;».

Ανακοίνωση και από τον βουλευτή Μπάρκα

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Κώστας Μπάρκας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

«Αποκάλυψη – βόμβα με σοβαρές καταγγελίες που βάζουν στο «κάδρο» τον Τάκη Θεοδωρικάκο, μόλις ένα 24ωρο μετά την επιστροφή του στην κυβέρνηση έσκασε τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα δικογραφία που αφορά συνομιλίες της Greek Mafia με πολιτικά πρόσωπα που φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται να βρίσκεται θαμμένο στα συρτάρια της Βουλής για μήνες. Η δικογραφία περιλαμβάνει καταθέσεις για «προώθηση» αστυνομικών που είχαν υψηλές συστάσεις από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο in.gr και το ρεπορτάζ της Σοφίας Αναστασίου στην εφημερίδα Documento αποκαλύπτει ότι ο δικαστικός φάκελος περιλαμβάνει αναφορές για παρεμβάσεις την περίοδο 2021-2022 από κυβερνητικά στελέχη στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με υποθέσεις επίορκων κρατικών λειτουργών.

Αφορμή για την εν λόγω δικαστική έρευνα υπήρξε δημοσίευμα του «Βήματος» τον Ιανουάριο του 2023 αλλά και στην συνέχεια κι άλλων ΜΜΕ σχετικά με συνομιλίες μεταξύ νονών της νύχτας και ανώτατων αξιωματικών που εντοπίστηκαν σε κινητά και υπολογιστές θυμάτων «συμβολαίων θανάτου» Τα στοιχεία αντλήθηκαν από τηλέφωνα δολοφονηθέντων ιδιωτών ή και πρώην αστυνομικών.

Οι εκατοντάδες «διάλογοι της ντροπής» μεταξύ στελεχών των αστυνομικών αρχών και νονών της νύχτας, λαθρεμπόρων καυσίμων ή άλλων μελών του οργανωμένου εγκλήματος, αποκαλύπτονται στη δικογραφία που συντάχθηκε τους τελευταίους μήνες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και έχει σταλθεί στην Βουλή. Η επίθεση του κ. Θεοδωρικάκου προς «το ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη» για ωμά ψέματα και πρωτοφανείς αθλιότητες, δεν απαντά στην ουσία σε κανένα από τα σοκαριστικά ερωτήματα που γεννά η πρωτοφανής υπόθεση. Όσο για την «ψήφο εμπιστοσύνης» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το πρόσωπό του με την ανάληψη του υπουργείου Ανάπτυξης δείχνει για άλλη μια φορά τη διάθεση συγκάλυψης της εν λόγω δικογραφίας».

Sports in

LIVE: Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο

Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024