
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί από την αγορά φτερούγες κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας
Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά φτερούγες κοτόπουλου, λόγω σαλμονέλας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία νωπού παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία “ΜΠΑΧΑΡΩΜΕΝΗ ΦΤΕΡΟΥΓΑ ΝΩΠΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΤΑ” με αριθμό Lot 240618.12318 και ημερομηνία λήξης 18/06/2024, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ.
Μετά από την εξέταση του δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.
Ο ΕΦΕΤ, απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Δείτε το προϊόν

Εικόνα από ΕΦΕΤ
- Έντονη κριτική στη Γερμανία για τον αποκλεισμό στο Μουντιάλ: «Η τελευταία ταπείνωση – Ένα ακόμη φιάσκο»
- Βενεζουέλα: Ανθρωπιστική κρίση και φόβοι για 10.000 νεκρούς – Κρίσιμες οι τελευταίες ώρες των επιχειρήσεων διάσωσης
- Εξάρχεια: Στην Ευελπίδων ο 28χρονος Τούρκος για τη δολοφονία ομοεθνή του
- Η Επιστήμη… πήγε κουβά: Ο «άχαστος» μαθηματικός των προβλέψεων στα Μουντιάλ απέτυχε παταγωδώς! (pics)
- «Κοιτάω το bank account μου και μου περνάει»: Η Ιωάννα Τούνη απαντά σε όσους λένε πως είναι «για τα πανηγύρια»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Ζ’)

