Συζήτηση στη Βουλή για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Χατζηδάκης
Ο Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η συζήτηση που προτείνει θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
Να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την ακρίβεια και την οικονομία, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας, προτείνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.
Ο Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η συζήτηση που προτείνει θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρει στην επιστολή του:
«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε
Το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δυο νομοθετικές προτάσεις για την ακρίβεια και την οικονομία και παράλληλα τόσο η ηγεσία του όσο και τα στελέχη του αναφέρθηκαν σε σειρά προτάσεων με σημαντικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.
Ως εκ τούτου, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.
Η συζήτηση αυτή προτείνουμε να έχει την μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό και τη δημοσιότητα που συνεπάγεται η συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης».
- ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικές παραιτήσεις από την Κεντρική Επιτροπή – Εικόνα διάλυσης στην Κουμουνδούρου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας και Μηταράκης πανηγυρίζουν, ο Μπουκώρος δηλώνει αθώος και λέει ότι εκείνος αποκάλυψε το σκάνδαλο
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442